ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 27/05/2022

➤Η Ελένη Παπαδοπούλου είναι διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle και αρθρογραφεί στη «δημοκρατία». Για την κοροϊδία με την κατάργηση της μασκοφορίας στις τάξεις αλλά τη διατήρησή τους στις εξετάσεις και για τη λοιπή κορονοπαράνοια της κυβέρνησης έγραψε στο διαδίκτυο τα εξής εύστοχα:

➤«Ενώ το θέμα του κορονοϊού έχει λήξει παγκοσμίως, τελείωσαν και οι μάσκες σε αεροπλάνα και αεροδρόμια διεθνώς, το οποίο σημαίνει τέλος, εδώ προσπαθούν να κρατήσουν το θέμα ψηλά παριστάνοντας ότι συνεδριάζουν για άρση μέτρων, ώστε να ασχολούμαστε ακόμη με παπάτζες και να μην ασχολούμαστε με τα σοβαρά.

➤Εχοντας τερματίσει το γελοιόμετρο αποφάσισαν ότι οι μάσκες στα σχολεία καταργούνται τώρα που τελείωσε η χρονιά. Κοινώς αφαιρούν τις μάσκες όταν κλείνουν τα σχολεία. Φοβερή απόφαση. Στις εξετάσεις ωστόσο, τις ελάχιστες δηλαδή ημέρες και ώρες που θα πάνε τα παιδιά στις τάξεις, θα φοράνε μάσκα μέσα στο κατακαλόκαιρο για ένα συνεχόμενο δίωρο-τρίωρο. Το ίδιο και στις πανελλήνιες. Οπου στις εξετάσεις τα παιδιά κάθονται ένα ένα στο θρανίο. Οχι, δεν είναι βασανιστήριο. Είναι φυσιολογικό.

➤Στις ελληνικές τάξεις με τους τρεις και ο κούκος κολλάει, στα διεθνή αεροδρόμια, στα τίγκα αεροπλάνα, σε όλες τις άλλες χώρες, στα πλοία που είναι πίτα, στα πάρτυ και στα μπαρ, όπου τα παιδιά είναι το ένα πάνω στο άλλο δεν κολλάει. Την ίδια περίοδο στο Δημοτικό που δεν έχει εξετάσεις δεν κολλάει, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο στις εξετάσεις κολλάει. Πολύ έξυπνο όντως!

➤Τα ηλίθια rapid test συνεχίζονται ως προαπαιτούμενο για την εργασία, καθώς οι λιγουρίτσες έχουν προφανώς ανάγκη τον κεφαλικό φόρο. Τώρα που καλοσυνηθίσαμε να χάσουμε τα φράγκα; Οχι βέβαια. Συνεχίζονται επίσης οι αναστολές, έτσι, απλά και καθεστωτικά, γιατί μερικά τομάρια δεν έχουν προφανώς τσίπα.

➤Το καθεστώς με το ιερατείο του με τις λιγουρίτσες εξακολουθούν να διαλύουν τον κόσμο με πρόφαση τον κορονοϊό. Το καθεστώς τις δημοσκοπήσεις του να τις πουλήσει στους σανοφάγους του. Αν θέλει δημοσκοπήσεις, να βγει μία βόλτα στον δρόμο. Αν τολμά. Που δεν τολμά».
π

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα