ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 02/06/2022

➤Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Αλωση της Κωνσταντινούπολης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Επιστημόνων Χαλανδρίου «Ευριπίδης», με βασικό διοργανωτή τον αεικίνητο πρόεδρό του Ηλία Ντάβαρη.

➤Ο κόσμος γέμισε την αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, στο κέντρο του Χαλανδρίου. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Πρέκας απήγγειλε ποιήματα σχετικά με την επέτειο και ο δημοσιογράφος της «δημοκρατίας» Παναγιώτης Λιάκος εκφώνησε την κεντρική ομιλία.

➤Ακολούθησαν βραβεύσεις κορυφαίων επιστημόνων και προσωπικοτήτων του Χαλανδρίου για το κοινωνικό τους έργο και τη συνεισφορά τους στις επιστήμες και στον τομέα όπου δραστηριοποιείται έκαστος. Η εκδήλωση άρχισε με το Χριστός Ανέστη και τον Ακάθιστο Υμνο και ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Υμνο.

➤Στην εκδήλωση τιμήθηκε μια σειρά από σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο καθηγητής Ορθοπεδικής Παναγιώτης Σουκάκος.

➤Επίσης, τιμητικές διακρίσεις παρέλαβαν ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο ζωγράφος και καθηγητής στην ΑΣΚT Σταυριανός Κατσιρέας, ο Ιωάννης Υφαντόπουλος, καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

➤Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό με συγκίνηση χειροκρότησε τον γιο του αξέχαστου, ηρωικού ψαρά Κωνσταντίνου Αρβανίτη, που έσωσε πολύ κόσμο στην πυρκαγιά στο Μάτι (πέθανε τον Αύγουστο του 2019), όταν παρέλαβε το βραβείο για τη δράση του πατέρα του.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα