ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 05/10/2022

● Revenge porn: Μια φράση του συρμού, που σημαίνει την εκδικητική δημοσιοποίηση ερωτικών στιγμιοτύπων αποτυπωμένων σε ήχο και εικόνα.

● Οι τρόποι να αποφευχθούν είναι τρεις:

● α) να γίνεται σοφή επιλογή συντρόφου, που ουδέποτε θα προβεί σε μικρότητες (η σωρευμένη ανθρώπινη εμπειρία θεωρεί αυτή την εκδοχή ουτοπική).

● β) να αποφεύγεται η ερωτική επαφή γενικώς (η σωρευμένη ανθρώπινη εμπειρία θεωρεί και αυτή την εκδοχή ουτοπική).

● γ) να μην αποτυπώνεται η ερωτική επαφή ούτε σε ήχο ούτε σε εικόνα, παρά μόνο να βιώνεται ως εμπειρία και να ενσωματώνεται στη συνείδηση εκάστου ως ανάμνηση (η σωρευμένη ανθρώπινη εμπειρία θεωρεί αυτή την εκδοχή ως τη μόνη ρεαλιστική).

● Κάθε άνθρωπος που βιντεοσκοπεί τον εαυτό του ή αφήνει άλλους να τον βιντεοσκοπήσουν οποιαδήποτε στιγμή -όχι μόνο σε ερωτική συνεύρεση, αλλά σε οτιδήποτε (γιορτές και πανηγύρια, εκδηλώσεις και διαδηλώσεις)- πρέπει να θεωρεί δεδομένο ότι κάποτε αυτό το βίντεο θα προβληθεί.

● Είναι η ίδια η… φύση, η λειτουργία και η σκοπιμότητα ενός βίντεο να προβάλλεται. Γι’ αυτό υπάρχει, γι’ αυτό δημιουργείται και τελικά αυτό γίνεται.

● Οσο καλά κι αν το κρύψει κάποιος πίσω από κωδικούς, στεγανογραφίες, κρυπτογραφήματα και ψηφιακές ή άλλες «μεταμφιέσεις», αυτό θα υπάρχει και θα αναμένει κάποιον ή κάποια να πατήσει το… play.

● Οι υπολογιστές χαλάνε και πάνε για επισκευή, χάκερ επεμβαίνουν σε δίκτυα και υπολογιστικά συστήματα, κάρτες μνήμης χάνονται ή αλλάζουν χέρια και τελικά θα γίνει το αναπόφευκτο.

● Ας μην ευτελίζονται οι ιδιαίτερες στιγμές, ας μην εκδηλώνεται σαν ασθένεια η ματαιοδοξία ακόμα και τη στιγμή της σωματικής επαφής. Ας μην εκπορνεύεται η ιερότητα του έρωτα.

● Ας αποτυπώνεται η επαφή στη μνήμη των ανθρώπων. Πουθενά αλλού.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα