ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 17/10/2022

● Οι ισλαμιστές που μας στέλνει η Τουρκία κατά χιλιάδες και σχεδόν όλοι βρίσκονται σε στρατεύσιμη ηλικία για ποιον λόγο επιδοτούνται; Για να κάθονται; Γιατί τους πληρώνουν δωρεάν σπίτια, ηλεκτροδοτήσεις, πρόσβαση στο διαδίκτυο και σίτιση χωρίς να υποχρεούνται να καταβάλουν έστω εργασία ως αντίτιμο;

● Αυτό είναι παγκόσμια ιστορική πρωτοτυπία: να πριμοδοτείσαι για να παραβιάσεις τα σύνορα μιας χώρας κι ύστερα να σε πληρώνουν για να κάθεσαι και να γκετοποιείς γειτονιές.

● Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι «ψυχοπονιάρηδες» και «γενναιόδωροι» (με τα χρήματα και τις πατρίδες των άλλων) ισχυρίζονται ότι, αν γίνουν απελάσεις, «ποιος θα μαζεύει την αγροτική παραγωγή, τα πορτοκάλια, τις ντομάτες, τις φράουλες, τις ελιές;».

● Αυτό το ερώτημα είναι ακόμα πιο κωμικό κι από τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη ήταν «εκσυγχρονιστική».

● Τώρα φτάνουμε στην περίοδο της συγκομιδής της ελιάς και είναι αισθητή η έλλειψη εργατικών χεριών για να τις μαζέψουν.

● Στη Χαλκιδική έχουν φτάσει σε σημείο να προσφέρουν μεροκάματο 100 ευρώ και δεν βρίσκουν εργάτες!

● Στην ιστοσελίδα cibum.gr διαβάζουμε δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σημάντρων Βαγγέλη Μισαηλίδη: «Με ημερήσιο μεροκάματο ως και τα 100 ευρώ, οι ελάχιστοι Αλβανοί εργάτες γης που συγκομίζουν σήμερα ελιές στα χωράφια του νομού τρέχουν και δεν προλαβαίνουν».

● Ο κ. Μισαηλίδης επίσης αναφέρει ότι σε σχέση με το 2019 και το 2020, χρονιές στις οποίες η παραγωγή ήταν εφάμιλλη της φετινής, «σήμερα στην περιοχή συγκομίζουν 50% λιγότεροι εργάτες γης και το πιο πιθανό είναι ότι, παρά το γεγονός ότι οι ελαιοπαραγωγοί τούς μοιραζόμαστε μεταξύ μας, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να μείνει προϊόν πάνω στα δέντρα».

● Μια από τα ίδια στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, ακόμα και στα νησιά που έχουν παραγωγή ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς.

● Κι ενώ λείπουν εργατικά χέρια, σχεδόν όλοι οι «ευπαθείς» περιφέρονται ασκόπως στο κέντρο των Αθηνών και ανά τακτικά χρονικά διαστήματα πηγαίνουν στο ΑΤΜ να δουν αν πιστώθηκε το μηνιάτικο.

● Αν είχαμε κανονική κυβέρνηση, προσανατολισμένη στο εθνικό συμφέρον, θα συνέδεε όποια επιδόματα με την εργασία. Θα τα έδινε, δηλαδή, στους εργοδότες των «προσφύγων», κι εκείνοι θα τους τα χορηγούσαν ανάλογα με την εργασία τους, με τις ώρες που δούλεψαν, με τις ημέρες, με όλες τις καλύψεις και παροχές που προβλέπει η εργατική νομοθεσία.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα