ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 26/10/2022

● Η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, διοργανώνει σήμερα Τετάρτη στο Πολεμικό Μουσείο, και από ώρα 18.00 έως 21.30 εορταστική εκδήλωση.

● Ομιλητής είναι ο Ηλίας Ηλιόπουλος, διδάκτωρ Ιστορίας του Λουδοβικείου-Μαξιμιλιάνειου Πανεπιστημίου Μονάχου, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

● Χαιρετισμό θα απευθύνει ο ανιψιός του υπερασπιστή των οχυρών, στρατηγού Γεωργίου Δουράτσου, Ελπιδοφόρος Δουράτσος .

● Το κοινό με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση θα αποτίσει φόρο τιμής στους προγόνους μας, οι οποίοι με τον άφθαστο ηρωισμό τους ανάγκασαν τις σημαντικότερες προσωπικότητες της εποχής να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για την ανδρεία τους αλλά και την περιφρόνησή τους προς τον θάνατο.

● Κι ήταν αυτός ο ηρωισμός αλλά και η αντίσταση του ελληνικού λαού που είχαν ως τελικό αποτέλεσμα τη νικηφόρα έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

● Αυτές τις ημέρες που προηγούνται της 28ης Οκτωβρίου είναι καλό να σκεφτόμαστε αυτή την επέτειο και ως μια προβολή στο μέλλον.

● Αν η Ελλάδα, έχοντας τόσο πενιχρά -σε σύγκριση με την Ιταλία- μέσα, μπόρεσε και πραγματοποίησε τέτοιον στρατιωτικό άθλο, λίγοι μπορούν να φανταστούν τι θα δύναται να κατορθώσει έχοντας ενωμένο τον λαό της και μεγαλύτερες υλικές δυνατότητες.

● Το 1940 απείχε από το 1922 της Μικρασιατικής Καταστροφής μόλις 18 έτη (όσο απέχουμε εμείς σήμερα από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα).

● Κι όμως, μπορέσαμε να ανασκουμπωθούμε και λίγο έλειψε να παρελάσει ο Στρατός μας στη Ρώμη. Τέτοιου είδους νίκες μπορούμε να επιτύχουμε και σήμερα. Ο λαός υπάρχει. Ηγετικές προσωπικότητες, όπως αυτή του Ιωάννη Μεταξά, δεν έχουμε…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα