ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 03/11/2022

● Πέρα από τις μπιχλέ σαγιονάρες του φραγκάτου κυριούλη που πίκαρε το πανελλήνιο πηγαίνοντας ντυμένος σαν τον λέτσο στο Προεδρικό Μέγαρο, υπάρχει και μια «ταμπακιέρα» από μπετόν. Σε αυτήν πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία.

● Η «ταμπακιέρα» αυτή ονομάζεται «Coco-Μat Athens BC» και είναι το ξενοδοχείο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

● Αμέσως μόλις λειτούργησε αυτό το ξενοδοχείο προκάλεσε μια σειρά από συζητήσεις αλλά και όχληση και στους περιοίκους και στους φίλους του κλασικού πολιτισμού, διότι οι εννέα όροφοί του θεωρήθηκαν -και στ’ αλήθεια είναι- πολλοί για μια τέτοια περιοχή, όπου τίποτε δεν πρέπει να παρεμποδίζει τη θέα προς την Ακρόπολη.

● Η υπόθεση του ξενοδοχείου έφτασε έως το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Στις 23 Απριλίου του 2020 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) απεφάνθη ότι το καινούργιο ξενοδοχείο του ομίλου Ευμορφίδη της Coco-Mat θα πρέπει να έχει μικρότερο ύψος από αυτό που έχει – κάτι που θα οδηγούσε στο γκρέμισμα των δύο τελευταίων ορόφων, που περιλαμβάνουν και το δώμα.

● Το γκρέμισμα δεν έγινε. Οποιος περάσει από εκεί θα δει το κτίριο να πυργώνεται ως είχε από την ημέρα που εγκαινιάστηκε.

● Η κυβέρνηση, λοιπόν, έχει την υποχρέωση να εξετάσει ποιες από τις κρατικές υπηρεσίες εμπλέκονται στην επιβολή του μέτρου κατεδάφισης των δύο ορόφων και στην παρακολούθηση της πραγματοποίησης αυτών των εργασιών.

● Οι υπηρεσίες αυτές δεν είναι απρόσωπες. Κάποιοι φέρουν την ευθύνη επιβολής των όποιων μέτρων έχουν αποφασιστεί. Αν κωλυσιεργούν εδώ και δύο χρόνια και με αυτόν τον τρόπο βλάπτεται η εικόνα του σημαντικότερου μνημείου του ελληνικού πολιτισμού, πρέπει να υποστούν τις δέουσες διοικητικές κυρώσεις αλλά και να αντιμετωπίσουν τον νόμο – σε περίπτωση που τον έχουν παραβεί.

● Και όταν γίνουν όλα αυτά, ο κυριούλης με τις σαγιονάρες ας μπει στον κόπο να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα: Ο ίδιος επιτρέπει στους υπαλλήλους του στα πολυτελή ξενοδοχεία του να εμφανίζονται στη δουλειά τους με σαγιονάρες;
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα