ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 30/11/2022

Οπως έχουμε αναφέρει ξανά στη στήλη, ο Γιάννης Παγώνης ζει στο κέντρο της Αθήνας και δραστηριοποιείται σε ομάδες πολιτών που φιλοδοξούν να αποκατασταθεί η εικόνα της πρωτεύουσας. Αρθρογραφεί συχνά και στη «δημοκρατία» για το μεταναστευτικό ζήτημα, που εξελίχθηκε σε εποικιστική απειλή.

Εχθές ανάρτησε στο διαδίκτυο τις ακόλουθες ενδιαφέρουσες σκέψεις για το πώς συνδέεται το κύκλωμα πίσω από την έκδοση ψευδών αδειών ικανότητας οδήγησης και πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας με το λαθρομεταναστευτικό ζήτημα:

«Εξαρθρώθηκε, γράφει η “Καθημερινή”, εγκληματική οργάνωση στην Αθήνα που δραστηριοποιείτο στην έκδοση ψευδών αδειών ικανότητας οδήγησης και πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας.

»Συνολικά υπολογίζεται ότι, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, τα μέλη της οργάνωσης πέτυχαν να χορηγήσουν με παράνομο τρόπο 340 άδειες ικανότητας οδήγησης και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, αποκομίζοντας όφελος ύψους 680.000 ευρώ.

»Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης αναζητούσαν και έρχονταν σε επαφή με υποψήφιους οι οποίοι αδυνατούσαν να επιτύχουν στις εξετάσεις, είτε λόγω ικανοτήτων είτε επειδή δεν γνώριζαν τη γλώσσα.

»Ολοι οι ντελιβεράδες της Wolt, που είναι στο 95% Πακιστανομπαγκλαντές και έρχονται να παραδώσουν παραγγελίες, δεν μιλάνε γρι ελληνικά, σου δείχνουν μόνον στο κινητό το όνομα στην παραγγελία, πώς νομίζεις ότι πήραν δίπλωμα οδήγησης; Εδώ δεν ξέρουν τρεις λέξεις, και θέλουν να πιστέψουμε ότι έδωσαν γραπτές εξετάσεις στα ελληνικά;

»Είναι η ίδια περίπτωση με τους Πακιστανομπαγκλαντές κουρείς και κομμωτές, οι οποίοι κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε ότι έδωσαν γραπτές εξετάσεις σε θέματα όπως φαρμακολογία, βιολογία, χρωματολογία, υγιεινή κ.λπ., έπειτα από παρακολούθηση προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας τουλάχιστον εξακοσίων (600) ωρών σε πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), συμβατό με το εκάστοτε ισχύον επαγγελματικό περίγραμμα και το οποίο συνοδεύεται από αποδεδειγμένη προϋπηρεσία είκοσι τεσσάρων (24) μηνών στο οικείο επάγγελμα, η οποία αποκτήθηκε πριν ή μετά την αποφοίτηση ή και κατά τη διάρκεια της φοίτησης, και πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ.

»Ο Δήμος Αθηναίων δέχεται φυσικά και βεβαιώσεις άδειας ασκήσεως επαγγέλματος κουρέα-κομμωτή χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές!

»Ετσι μια ολόκληρη περιοχή της Αθήνας (6ο Δημοτικό Διαμέρισμα) έχει γεμίσει με εκατοντάδες κουρεία-κομμωτήρια, το ένα δίπλα στο άλλο, στα οποία μπορεί θεωρητικά να κουρευτεί όλη η Ελλάδα. Για ελέγχους, ούτε λόγος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα