ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 15/02/2023

  • Η Ελένη Παπαδοπούλου είναι διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών, πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle και αρθρογραφεί στη «δημοκρατία».
  • Σε ανάρτησή της στο facebook αποδόμησε όλους τους μύθους που αφορούν στο «έχουμε ανάγκη εισαγωγής εργατικού δυναμικού για τον τουριστικό τομέα».
  • Γράφει, μεταξύ άλλων, η κυρία Παπαδοπούλου: «80 χιλιάδες αλλοδαπούς από την Ασία, κατά προτίμηση Μπαγκλαντές, Πακιστάν και Ινδία, ζητάνε οι ξενοδόχοι, πολλοί εκ των οποίων πλέον είναι αλλοδαποί. Αυτό δεν είναι ρατσιστικό; Δεν ξέρω. Ρωτάω.
  • Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο εν λόγω κλάδος θέλει κούλιδες, όχι εργαζομένους. Κακοπληρώνει, οι συνθήκες εργασίας σε πολλές περιπτώσεις είναι αισχρές και ως εκ τούτου μόνο κούλιδες μπορεί να προσελκύσει για εργαζόμενους.
  • Τους έχω κάποιες προτάσεις. 1ον. Να δώσουν αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας και να βρουν κανονικούς εργαζόμενους. Εχουμε 500 σχολές τουριστικών επαγγελμάτων και δεν βρίσκουν άτομα για εργασία; Γιατί δεν λένε ότι προτιμούσαν τους Τσέχους και τους Σέρβους με κάτι σταζ που τους είχαν τζάμπα;
  • 2ον. Εάν θέλουν τόσο πολύ Ασιάτες, να πάνε να μαζέψουν ένα σωρό που βρίσκονται στη χώρα και κοπροσκυλιάζουν και το παίζουν δήθεν επιχειρηματίες και δήθεν υπάλληλοι σε τσαντιρομάγαζα που ξεπλένουν ή δεν κάνουν καν αυτό και να τους βάλουν να δουλέψουν, αντί να κάθονται.
  • Εάν διανοηθούν να βάλουν στη χώρα έστω και έναν κούλι που θα ρίξει τα μεροκάματα στα τάρταρα, που θα τα παίρνει μαύρα και που θα στερήσει τη θέση από ελληνόπουλο που θα βγει στο εξωτερικό εντέλει για να δουλέψει -είχα μαθήτρια με μεταπτυχιακό που δούλευε η κοπέλα στο Παρίσι ρεσεψιόν- να πάνε να κρυφτούν.
  • Δεν θέλουμε άλλους. ΤΕΛΟΣ. Εάν δεν βρίσκουν προσωπικό, να κάνουν αυξήσεις. Εάν ούτε τότε βρίσκουν, να πάνε να ανοίξουν ξενοδοχείο στην Ινδία να έχουν και άμεση πρόσβαση σε εργατικό δυναμικό. Τέτοιους ξεφτίλες δεν χρειάζεται η χώρα. Θα διαλύσουμε τη χώρα για να παριστάνει ο κάθε τζαμπατζής τον ξενοδόχο. Οπως τώρα που παριστάνουν τον γκουρμέ εστιάτορα τρε σικ και είναι όλη η κουζίνα Μπαγκλαντές. Τζάμπα πάνε τα Masterchef.
  • Παρεμπιπτόντως ούτε για γκαρσόνια της Ευρώπης μας θέλουν. Θα τρώνε πέτρες σε λίγο οι Ελληνες, για να χορτάσουν. Καλά πάμε».
{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα