Ηρεμολόγιο Πέμπτης 02/11/2023

● Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν (το 2016) πυρ και μανία εναντίον του Τσίπρα για τη συμπεριφορά του προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και έγραφε στον λογαριασμό του στο twitter:

● «Εξοντώνετε τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι εισφορές και ο φόρος ξεπερνούν το 80% του εισοδήματός του! Αυτό λέγεται οικονομική δολοφονία!»

● Λίγα χρόνια αργότερα, όχι μόνο κάνει μία από τα ίδια και χειρότερα -αν συνυπολογιστούν οι αυξήσεις που υπάρχουν στην αγορά-, αλλά τους λέει και φοροφυγάδες και τους καλεί, αν βγάζουν λιγότερα απ’ όσο υπολογίζει ο ίδιος, να το… αποδείξουν!

● Αυτή τη νοοτροπία, που παραπέμπει σε σοβιετική «λογική», σχολίαζε η «δημοκρατία» στο χθεσινό κύριο άρθρο της, γράφοντας ότι «στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής το κράτος έχει την υποχρέωση να αποδεικνύει την παράβαση του φορολογουμένου∙ όχι ο φορολογούμενος να αποδεικνύει ότι δεν είναι φοροφυγάς».

● Τελικά, όπως έχει αποδείξει η απίστευτα επίμονη πραγματικότητα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι «αγελάδες» που αρμέγουν -μέχρι αιμορραγίας- και οι τάχα δεξιοί και οι τάχα αριστεροί.

● Η μεθοδολογία τους είναι ακριβώς η ίδια: Κάθε τόσο δαιμονοποιείται μια ομάδα (οι συνταξιούχοι δεν προσφέρουν τίποτα και τους ταΐζουν οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι φοροκλέφτες, οι μισθωτοί δεν είναι… ευέλικτοι και ανταγωνιστικοί κ.ά.). Υστερα, βλακωδώς, οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες φανατίζονται εναντίον της στοχοποιηθείσας και όχι μόνο καλοδέχονται να της επιβληθούν περικοπές και φορομπηξίματα, αλλά ηδονίζονται κι από πάνω! Τάχα μου επιβάλλεται «δικαιοσύνη» με το φορομπήξιμο και τις περικοπές.

● Κι αυτή η «δικαιοσύνη» δεν έχει επιβληθεί ποτέ στα κόμματα που φέσωσαν τις τράπεζες με μισό δισ. ευρώ, το οποίο πλήρωσαν και πληρώνουν οι φορομπηγμένοι. Η «δικαιοσύνη» δεν είδε τη χρεοκοπία της χώρας, τις βαλίτσες του Τσουκάτου, τις κραιπάλες των Ολύμπικ Γκέιμς, την απώλεια εθνικού εδάφους των Ιμίων, το ΧΑΑ, τα εξοπλιστικά κ.ά.

● Η «δικαιοσύνη», καθώς φαίνεται, θα ξεκινήσει να δουλεύει με την υπόθεση του κυρ Μήτσου του τηλεορασά που δεν έκοψε απόδειξη για την τοποθέτηση της δορυφορικής κεραίας της κυρα-Σούλας στο μπαλκόνι της.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα