Ηρεμολόγιο Τετάρτης 15/11/2023

● Η Ζωή Κωνσταντοπούλου (και οι βουλευτές της στο προσωποπαγές κόμμα Πλεύση Ελευθερίας) θα καταθέσει ψήφισμα με πρόταση να ανακηρυχθεί η 17η Νοεμβρίου επίσημη αργία του κράτους. Η αφορμή για αυτή την πρωτοβουλία είναι η συμπλήρωση 50 ετών από τη φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου.

● Η στήλη συμφωνεί. Είναι πάγια η άποψη ημών ότι χαιρετίζουμε κάθε πρόταση για επιπλέον ημέρες αργίας. Ωστόσο, πρέπει να τηρούνται οι αναλογίες.

● Αν για τη φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου θα θεσμοθετηθεί μία ημέρα αργίας, τότε για την 25η Μαρτίου χρειάζεται τουλάχιστον ένα εξάμηνο αργίας. Για την 28η Οκτωβρίου δεν θα απαιτηθεί η θεσμοθέτηση ενός (τουλάχιστον) μηνός αργίας;

● Αυτά για τις εθνικές και πολιτικές γιορτές. Για τις θρησκευτικές θα έπρεπε να θεσμοθετηθεί για την Ανάσταση μια χιλιετία αργίας (να εργαζόμεθα δηλαδή μία ημέρα τη χιλιετία) και για τα Χριστούγεννα άλλο τόσο.

● Για τις υπόλοιπους εορτασμούς πάρτε χαρτί και μολύβι και άβακες και υπερυπολογιστές και βγάλτε άκρη πόση αργία θέλομεν.

● Ναι σε όλες τις αργίες, αλλά να υπάρχει αντιστοιχία ανάμεσα στο ειδικό βάρος εκάστης και το πόσο χρόνο θα τες γιορτάζουμε.

● Επίσης, να κάνουμε ακόμα μία πρόταση: να καταθέσει κάθε βουλευτής από ένα μηνιάτικο για να στηθεί σε χώρο που θα επιλέξει η Βουλή ένα μνημείο για τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Επίσης, τα χρήματα για τη συντήρηση του μνημείου να παρακρατούνται από τις βουλευτικές αποζημιώσεις.

● Ούτως ή άλλως οι εθνομητριές και οι εθνοπατριοί μας είναι υπεράνω χρημάτων. Ολα τα κάνουν για τις ιδέες τους.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα