Ηρεμολόγιο Πέμπτης 21/03/2024

● Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διαγράφονται από τις σχολές τους οι φοιτητές που προβαίνουν κατ’ επανάληψη σε έκνομες ενέργειες.

● Καλό θα είναι να διευκρινίσει δύο μικρές λεπτομέρειες σχετικά με αυτή του τη δήλωση. 1ον: Πόσες επαναλήψεις έκνομων ενεργειών είναι ανεκτές; Μία, δύο, τρεις; Δεν φτάνει η διάπραξη ενός σοβαρού παραπτώματος; 2ον: Ποιος τον εμπόδιζε να πάρει αυτή την απόφαση από τον Ιούλιο του 2019, όταν έγινε πρώτη φορά πρωθυπουργός;

● Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Μητσοτάκης προσωπικά δεν έλεγαν βίρα μάινα τα ίδια και τα ίδια για την πάταξη της παρανομίας στα πανεπιστήμια, για την τιμωρία των βίαιων συμπεριφορών, για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας κι έναν σωρό τέτοια; Χρειάστηκε να περάσει μια πενταετία για να σερβίρει ξανά την ίδια ξαναζεσταμένη σούπα περί νόμου και τάξης;

● Φυσικά, όλη αυτή η πρεμούρα και η τάση προς… δεξιοφάνεια είναι εποχικές, αμιγώς προεκλογικές. Οταν γίνουν οι ευρωεκλογές, θα βαδίσουμε ξανά στην οδό που ακολουθούμε τις τελευταίες δεκαετίες.

● Είναι, δε, αξιοθρήνητο ότι αυτά λέγονται από τον πρωθυπουργό όταν οι παρανοϊκοί μπαχαλάκηδες κόντεψαν να προκαλέσουν διαρροή ραδιενέργειας στη Θεσσαλονίκη, αφού προσπάθησαν να φτάσουν στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Εσπασαν μια πόρτα που οδηγεί προς τα εκεί, αλλά -σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή (όποιος θέλει την πιστεύει)- δεν κατόρθωσαν να περάσουν μέχρι το επίμαχο σημείο.

● Η απόπειρα εισβολής στον χώρο όπου βρίσκεται ο πυρηνικός αντιδραστήρας επιβεβαιώθηκε περίπου ενάμιση μήνα μετά τη διάπραξή της και, όπως ήταν αναμενόμενο, ουδείς παραιτήθηκε, ουδείς αποπέμφθηκε, ουδείς θα λογοδοτήσει, που τέθηκαν οι ζωές τόσων ανθρώπων σε θανάσιμο κίνδυνο.

● Ηθικό δίδαγμα: Η κυβέρνηση θα μας διαβεβαιώνει ότι όλα βαίνουν καλώς ακόμα κι όταν θα είναι ευδιάκριτο το πυρηνικό μανιτάρι πίσω από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που θα κάνει τις σχετικές δηλώσεις…

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα