ΗΠΑ: Σάλος με πειράματα του Φάουτσι σε κουτάβια

Ακινητοποιούσε τα σκυλιά και έβαζε σκνίπες να τα τρώνε ζωντανά! Επιστολή Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι χρηματοδότησε ένα πείραμα με σκυλιά, τα οποία σκνίπες τα τρώνε ζωντανά, αφού πρώτα οι επιστήμονες τα ακινητοποιούν, εγκλωβίζοντας τα κεφάλια τους σε κλουβιά.

Είκοσι τέσσερις Αμερικανοί βουλευτές, τόσο Ρεπουμπλικάνοι όσο και Δημοκρατικοί, συνέταξαν μία επιστολή, με επικεφαλής τη βουλευτή Νάνσι Μέις από τη Νότια Καρολίνα, εκφράζοντας την οργή τους τόσο για την «απαράδεκτη μέθοδο του πειράματος» όσο και για τη χρησιμότητά του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του «Independent» και της «Daily Mail», ο Φάουτσι κατηγορείται ότι δαπάνησε σχεδόν 2.000.000 δολάρια σε πειράματα με κουτάβια, τα οποία παγιδεύονται σε κλουβιά έτσι ώστε οι σκνίπες να μπορούν να τα φάνε ζωντανά.

Παράλληλα, στην επιστολή καταγγέλλεται το γεγονός πως χρησιμοποίησε τα χρήματα των φορολογουμένων για σκληρά πειράματα. Οπως αναφέρει το σχέδιο «White Coat Waste Project», ο Αμερικανός επιδημιολόγος έστειλε 375.800 δολάρια σε ένα τυνησιακό ερευνητικό εργαστήριο, με τους επιστήμονες να χορηγούν στα κουτάβια ένα πειραματικό φάρμακο.

Μη κυβερνητική οργάνωση αναφέρει πως ο Φάουτσι έχει χρηματοδοτήσει άλλα τρία ανάλογα πειράματα. Μια άλλη διαδικασία, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τους αρμόδιους φορείς με το ποσό των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, αφορούσε 44 κουτάβια, με τους επιστήμονες να κόβουν τις φωνητικές τους χορδές για να σταματήσουν να γαβγίζουν. Αυτό το πείραμα, το οποίο έλαβε χώρα στο Menlo Park της Καλιφόρνιας, περιελάμβανε τη χορήγηση ναρκωτικών στα σκυλιά, προτού θανατωθούν και τεμαχιστούν. Μια άλλη δοκιμή, για την οποία δαπανήθηκαν 425.000 δολάρια, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, αφορούσε λαγωνικά να ουρλιάζουν από τον πόνο ενώ υποβάλλονταν σε πειράματα.

Από την πλευρά τους, οι επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από το σχέδιο «White Coat Waste Project» ισχυρίζονται ότι τα σκυλιά νόσησαν από τη «νόσο των λεγεωνάριων» προτού τα σκοτώσουν.

Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον επιδημιολόγο έως τις 19 Νοεμβρίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα