Λαβρόφ: Θα απαλλάξουμε την Ουκρανία από το αντιλαϊκό καθεστώς της

Στην παραδοχή πως η Μόσχα επιδιώκει την αλλαγή καθεστώτος στο Κίεβο προχώρησε ο Σεργκέι Λαβρόφ, κάνοντας μάλιστα για πρώτη φορά ανάλογη δήλωση κι ερχόμενος σε αντίθεση με όσα έλεγε την άνοιξη.

Από την Αίγυπτο, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε χαρακτηριστικά πως «οπωσδήποτε θα βοηθήσουμε τον ουκρανικό λαό να απαλλαγεί από το καθεστώς που είναι απόλυτα αντιλαϊκό και εναντίον της Ιστορίας», ενώ πρόσθεσε ότι ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός θα ζήσουν μαζί στο μέλλον. Τις τελευταίες ημέρες, η ρωσική πολιτική ηγεσία σκληραίνει δημόσια τις θέσεις της όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Την περασμένη εβδομάδα ο Λαβρόφ απείλησε ότι θα τεθούν υπό κατοχή και άλλα εδάφη, πέραν της περιοχής του Ντονμπάς όπου επικεντρώνονται οι εχθροπραξίες το τρέχον διάστημα.

Με δεδομένες τις παραδόσεις όπλων που έχουν μεγαλύτερο δραστικό βεληνεκές από τη Δύση στον ουκρανικό στρατό, είναι απαραίτητο να απωθηθούν περαιτέρω οι δυνάμεις του Κιέβου από τις περιφέρειες Ντόνετσκ και Λουχάνσκ, που συγκροτούν το Ντονμπάς. Ο Σεργκέι Λαβρόφ διαβεβαίωνε τον Απρίλιο ότι η Μόσχα «δεν σχεδιάζει» να προκαλέσει «αλλαγή καθεστώτος» στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο. Είχε προσθέσει τότε, δε, πως επαφίεται στον ουκρανικό λαό να επιλέγει τους ηγέτες του.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε τη Δευτέρα τη Δημοκρατία του Κονγκό, στο δεύτερο σκέλος της περιοδείας του στην Αφρική με στόχο την ενίσχυση των δεσμών της Μόσχας με μια ήπειρο που έχει αρνηθεί να συμμετάσχει στην καταδίκη και στις κυρώσεις της Δύσης για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Λαβρόφ έχει ήδη επισκεφτεί την Αίγυπτο και θα κατευθυνθεί από το Κονγκό στην Ουγκάντα και στη συνέχεια στην Αιθιοπία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα