Μάζεψε πάνω από 7.000.000 δολάρια από δωρεές ο Τραμπ!

Η ρητορική περί «πολιτικού διωγμού» έπιασε τόπο στους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του

Οχι απλώς δεν πτοούνται οι πολιτικοί φίλοι του Ντόναλντ Τραμπ από τις δικαστικές του περιπέτειες, αλλά εντείνουν και την υποστήριξή τους, αφού με κάποιον τρόπο ο πρώην πρόεδρος φαίνεται πως έχει καταφέρει να προσμετράται υπέρ του κάθε δίωξη που υφίσταται από αυτό που κατηγορεί ως «σύστημα».

Οπως ανακοίνωσε η ομάδα της εκστρατείας του την Τετάρτη, ο Τραμπ συγκέντρωσε για τον αγώνα του προς τον Λευκό Οίκο δωρεές σχεδόν 7.000.000 δολαρίων, αφότου έγινε γνωστό πως του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι για παράνομη κατοχή διαβαθμισμένων κρατικών εγγράφων. Ετσι, σχολιάζουν αναλυτές στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, γίνεται κάτι περισσότερο από σαφές πως το μήνυμά του Τραμπ πως υφίσταται «πολιτικό διωγμό» έχει εμφανώς απήχηση στους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του.

Ο «πρόεδρος Τραμπ» εξασφάλισε «πάνω από 6,6 εκατομμύρια δολάρια» αφότου «ο ανισόρροπος Τζακ Σμιθ ανακοίνωσε την πολιτική του δίωξη», ανέφερε η ομάδα του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων σε μήνυμα που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υποστηρικτές του. Χρησιμοποιούν δε τον ίδιο χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε και ο μεγιστάνας εναντίον του ειδικού εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση. Τα 4.500.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν από δωρεές που έγιναν μέσω διαδικτύου και άλλα 2.100.000 σε εκδήλωση που οργανώθηκε την Τρίτη στο Μπέντμινστερ Κλαμπ, ιδιόκτητη έκταση με γήπεδο γκολφ που ανήκει στον Τραμπ, στο Νιου Τζέρσεϊ. Εκπρόσωπος του Τραμπ ανακοίνωσε λίγο αργότερα πως ξεπεράστηκε το όριο των 7.000.000 δολαρίων.

Η «γραμμή» που ακολουθεί ο υποψήφιος πάντως δείχνει να πετυχαίνει και άρα δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξει. «Δεν καταδιώκουν εμένα, καταδιώκουν εσένα» είναι κάτι που λέει συχνά ο Ντόναλντ Τραμπ -με την τελευταία λέξη γραμμένη με κεφαλαία γράμματα- στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα μηνύματα προς τους υποστηρικτές του. Και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το μήνυμα έχει φτάσει στους παραλήπτες. Η συντριπτική πλειοψηφία των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων (το 81%) πιστεύει πως η απαγγελία των κατηγοριών έχει πολιτικά κίνητρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Reuters και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα.

Αυτό που συμβαίνει με την εισροή κεφαλαίων δεν είναι πάντως κάτι πρωτόγνωρο για τον Τραμπ, ο οποίος είχε επίσης δει τα κεφάλαια που προέρχονται από δωρεές πολιτών στην εκστρατεία του να αυξάνονται αφότου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για απάτη, στο πλαίσιο της υπόθεσης που αφορά την καταβολή χρημάτων σε πορνοστάρ το 2016 για να εξασφαλιστεί η σιωπή της. Σύμφωνα με τον σύμβουλό του Τζέισον Μίλερ, όταν κυκλοφόρησε η είδηση πως θα του απαγγέλλονταν κατηγορίες, η εκστρατεία του εξασφάλισε ένα υπέρογκο ποσό, αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, μέσα σε τρεις ημέρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα