Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε πριν λίγο, καθώς επιβατικό αεροσκάφος της Turkish Airlines πέταξε σε χαμηλό ύψος πάνω από την ελεύθερη Λευκωσία.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την πτήση THY2AF που απογειώθηκε από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 9:10μμ με προορισμό την Αττάλεια, όπου και προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10:00μμ.
Μάλιστα η πτήση έγινε ορατή πάνω από περιοχή του Στροβόλου και της Λακατάμειας.
Όπως θα δείτε και στον χάρτη που ακολουθεί, το τουρκικό αεροσκάφος μετά την απογείωση από το παράνομο αερρδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου (Ερτζάν) δεν κατευθύνθηκε αμέσως προς τα τουρκικά παράλια, αλλά ακολούθησε τροχιά που το έφερε πάνω από τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, πριν στραφεί προς Αττάλεια, γεγονός που το διαφοροποιεί από την συνήθη τουρκική πρακτική.
Εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο κατά πόσο ενημερώθηκε το FIR Λευκωσίας για την πτήση.
Δείτε την πορεία που ακολούθησε στον χάρτη:




