Ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης
Ο σφοδρός χιονιάς που πλήττει τις βορειοανατολικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών οδήγησε τις αρχές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ μεγάλη αναστάτωση επικρατεί και στις αερομεταφορές, με χιλιάδες πτήσεις να ακυρώνονται.
Στη Νέα Υόρκη σημειώθηκε η ισχυρότερη χιονόπτωση των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών. Στο Σέντραλ Παρκ καταγράφηκαν 11 εκατοστά χιονιού, ποσότητα που αποτελεί ρεκόρ από τον Ιανουάριο του 2022. Σε άλλες περιοχές της πολιτείας το ύψος του χιονιού έφτασε έως και τα 7,5 εκατοστά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS).
A winter snow storm wreaked havoc across New York City and other parts of the US Northeast over the weekend, causing major travel disruptions during the holiday season.https://t.co/ILR7uMq8x8 pic.twitter.com/4q0aTKZ2IX
— DW News (@dwnews) December 28, 2025
Η προηγούμενη φορά που το «Μεγάλο Μήλο» είχε βρεθεί αντιμέτωπο με τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα ήταν το 2022, όταν στο Σέντραλ Παρκ είχαν συσσωρευτεί περίπου 25 εκατοστά χιονιού. Ενόψει της κακοκαιρίας, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ, είχε ήδη κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε περισσότερες από τις μισές κομητείες της πολιτείας.
Οι δύσκολες συνθήκες έχουν επιβαρύνει σημαντικά το οδικό δίκτυο, με τις αρμόδιες αρχές να εφιστούν την προσοχή, καθώς το λιώσιμο του χιονιού ενδέχεται να προκαλέσει σχηματισμό μαύρου πάγου σε δρόμους και γέφυρες.
Παράλληλα, σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και στις αερομεταφορές. Από το βράδυ της Παρασκευής (26/12), τουλάχιστον 9.000 πτήσεις ακυρώθηκαν ή παρουσίασαν καθυστερήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.
A powerful winter storm has disrupted one of the busiest travel weekends of the year in New York City and northeastern US.
More than 1,000 flights have been cancelled or delayed due to snow.
Read more: https://t.co/mPDKWi4zRw pic.twitter.com/y487ivCtOq
— Sky News (@SkyNews) December 27, 2025
Τα αεροδρόμια John F. Kennedy, Newark Liberty και LaGuardia προχώρησαν σε ανακοινώσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων, προειδοποιώντας ότι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενδέχεται να προκαλέσουν νέες αναταράξεις στο πρόγραμμα των πτήσεων.
Οι συνέπειες του κύματος ψύχους δεν περιορίζονται μόνο στις βορειοανατολικές πολιτείες. Καθυστερήσεις σημειώθηκαν και σε αεροδρόμια άλλων περιοχών των ΗΠΑ, όπως στο Σαν Φρανσίσκο και το Ορλάντο, ενώ εκατοντάδες πτήσεις καθυστέρησαν και σε αεροδρόμια της Φλόριντα, σύμφωνα με πληροφορίες του NBC News.


