Τι ισχυρίστηκε στην εκπομπή “Το Πρωινό” – Το ζήτημα των αδειών οδήγησης στο Μονακό
Ένας Έλληνας που κατοικεί μόνιμα στο Μονακό υποστήριξε, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν διαθέτει δίπλωμα οδήγησης ούτε ελληνικό, ούτε ευρωπαϊκό.
Τις πληροφορίες μετέφερε ο δημοσιογράφος Τάσος Τεργιάκης, σημειώνοντας ότι ο άνθρωπος επέλεξε να κρατήσει την ανωνυμία του.
Τι ανέφερε για το καθεστώς στο Μονακό
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Μονακό η διαδικασία απόκτησης άδειας οδήγησης είναι ιδιαίτερα απαιτητική, με δυσκολότερες εξετάσεις από όσες ισχύουν στην Ελλάδα, ειδικά στο θεωρητικό κομμάτι. Η άλλη επιλογή είναι να καταθέσει κάποιος το δίπλωμα της χώρας του, ώστε να του χορηγηθεί μονεγάσκικη άδεια, πλήρως εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
Ο κάτοικος του Μονακό υποστήριξε ότι ο Τσιτσιπάς δεν έχει κανένα έγκυρο δίπλωμα και συνεπώς δεν μπορεί να λάβει ούτε τοπική άδεια, ούτε διεθνές έγγραφο, καθώς αυτό «πατά» πάντα πάνω σε κανονική άδεια οδήγησης. Το διεθνές δίπλωμα, όπως είπε, λειτουργεί απλώς ως συνοδευτικό, κάτι σαν «βίζα», και δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομα.


