Αυξάνει (καθυστερημένα) η λίστα δικαιούχων για τα 800€

Ποιοι ακόμη μπορούν να λάβουν την ενίσχυση. Μεθαύριο αρχίζει και το πρώτο «κύμα» πληρωμών

Σε νέα διεύρυνση της λίστας των ΚΑΔ με τις πληττόμενες επιχειρήσεις προχωρά την «τελευταία στιγμή» η κυβέρνηση για να ενταχθούν και άλλοι μισθωτοί, των οποίων οι συμβάσεις μπαίνουν σε αναστολή, στο μέτρο της ενίσχυσης των 800 ευρώ για 45 ημέρες.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στην πλατφόρμα για τις αιτήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών (αντί της 6ης Απριλίου θα ανοίξει τη Μεγάλη Τετάρτη), επιβεβαιώνει την προχειρότητα στον σχεδιασμό για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, με αγωνία περιμένουν 851.000 μισθωτοί, που ήδη υπέβαλαν δηλώσεις, να δουν πόσοι τελικά θα λάβουν τα 800 ευρώ από μεθαύριο, οπότε αρχίζει το πρώτο «κύμα» πληρωμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν, χθες, από την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, με την επικείμενη διεύρυνση των ΚΑΔ με τις πληττόμενες από την κρίση επιχειρήσεις, το «800άρι» θα λάβουν (καλώς εχόντων από τον Μάιο και μετά, φυσικά) και οι εξής κατηγορίες εργαζομένων: Καλλιτέχνες, ξεναγοί, οικοδόμοι, ωρομίσθιοι, ιεροψάλτες, φορτοεκφορτωτές, εργαζόμενοι Helexpo, μουσικοί, ηθοποιοί, ταξιθέτες, εργαζόμενοι σε λιγνιτικές μονάδες και όσοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Με καθυστέρηση (από τον… Μάιο και μετά) θα λάβουν τα 800 ευρώ και οι περίπου 750.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεών τους, αντί της 6ης Απριλίου που αρχικά είχε προβλεφθεί, αναμένεται… «Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος», να τεθεί σε λειτουργία από τη Μεγάλη Τετάρτη.

Από μεθαύριο μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί και το πρώτο από τα τρία «κύματα» πληρωμών (15-17 Απριλίου το πρώτο, 25-27 Απριλίου το δεύτερο και 5-7 Μαΐου το τρίτο «κύμα»).

Τα πρώτα «800άρια» θα δοθούν κυρίως σε μισθωτούς επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή και επίσης, σε έναν αριθμό εργαζομένων που έχουν σε αναστολή τις συμβάσεις τους, σε πληττόμενες εταιρίες. Μέχρι και σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου, μπορούν επίσης να κάνουν διορθώσεις στις δηλώσεις που υπέβαλαν οι επιχειρήσεις και μισθωτοί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα