Πώς θα πάρουν τα 600 € οι επιστήμονες

Έως τις 8 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για όσους δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «φιάσκο» της τηλεκατάρτισης

Έως και την Παρασκευή 8 Μαΐου θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις για να λάβουν την έκτακτη ενίσχυση των 600 ευρώ όσοι από τους δικαιούχους επιστήμονες (όπως γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί) δεν είχαν προλάβει να υπαχθούν στο πρόγραμμα «φιάσκο» της τηλεκατάρτισης, το οποίο την περασμένη εβδομάδα ματαιώθηκε άρον άρον. Παράλληλα, από σήμερα συνεχίζονται οι καταβολές του συνολικού ποσού της ενίσχυσης σε όσους είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα πριν από την ακύρωσή του, καθώς και οι πληρωμές της δεύτερης δόσης των 200 ευρώ σε όσους από αυτούς ήδη είχαν λάβει τα πρώτα 400 ευρώ ως προκαταβολή.

Σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση, την οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ δικαιούνται να πάρουν επιστήμονες – ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού. Το 600άρι είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο, και δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά.
Με βάση τη νέα απόφαση, η διαδικασία πληρωμής των 600 ευρώ, μετά τις ανατροπές που προκάλεσε η ματαίωση του προγράμματος τηλεκατάρτισης, έχει ως εξής:

1. Σε όσους από τους δικαιούχους είχαν αιτηθεί συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης και ήδη τους είχε καταβληθεί το ποσό των 400 ευρώ ως προκαταβολή, από σήμερα θα αρχίσει η διαδικασία πίστωσης των υπόλοιπων 200 ευρώ.

2. Όσοι δικαιούχοι δεν είχαν προλάβει να ενταχθούν στην τηλεκατάρτιση μπορούν έως και τις 8 Μαΐου να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στη σχετική πλατφόρμα (supportemployees.services.gov.gr) για να λάβουν με τη σειρά τους τη συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση.

Η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της μετά την υποβολή της στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ». Οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης οφείλουν να συμπληρώσουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN) στον οποίον θα καταβληθεί το ποσό και να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους συμπληρώνοντας υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Σημειώνεται ότι στα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν ψευδή στοιχεία στην αίτησή τους θα επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δηλώσεως.

Επίσης, χθες δόθηκε παράταση έως τις 15 Μαΐου 2020 στις επιχειρήσεις και στους εργοδότες για την υποβολή των κύριων και συμπληρωματικών ΑΠΔ του Μαρτίου (του πρώτου μήνα εφαρμογής των αναστολών συμβάσεων εργασίας).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα