Μπάχαλο με τα φθηνά κρατικά δάνεια

«Χάθηκαν» 30.000 αιτήσεις επαγγελματιών για το «Επιστρεπτέα Προκαταβολή II». Λύση «μπάλωμα» εκ των υστέρων από το υπουργείο

Σχεδόν 30.000 (!) ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις φαίνεται ότι αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα «Επιστρεπτέα Προκαταβολή II» λόγω λαθών που προήλθαν από την πολυπλοκότητα της διαδικασίας. Για τον λόγο αυτό, χθες το βράδυ ανακοινώθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης ότι δίνεται η δυνατότητα «υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης για επιχειρήσεις που δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους, αλλά δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος».

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν όταν το βράδυ της Δευτέρας άνοιξε η πλατφόρμα «MyBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, για όσους είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στο «Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ». Συγκεκριμένα, μετά τις επισημάνσεις των λογιστών, χιλιάδες εργοδότες διαπίστωσαν ότι δεν εμφανίζονται ως δικαιούχοι, παρά το γεγονός ότι είχαν υποβάλει δήλωση εσόδων έως τα τέλη του Ιουνίου. Ωστόσο, όπως προέκυψε έπειτα από τις σχετικές διασταυρώσεις, λόγω της πολυπλοκότητας που έχει η διαδικασία δεν είχαν υποβάλει και την απαραίτητη ειδική αίτηση και, πλέον, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καλείται να δώσει άμεσα μια λύση στο -νέο- πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, περισσότερες από 20.000 ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες ήθελαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Επιστρεπτέα Προκαταβολή II», αν και είχαν μπει στην πλατφόρμα και είχαν δηλώσει τα έσοδά τους, δεν είχαν προχωρήσει στην επιλογή της «Εκδήλωσης ενδιαφέροντος Επιστρεπτέας Προκαταβολής» για να καταθέσουν την ειδική αίτηση. Μάλιστα, περίπου 30.000 επιχειρήσεις και εργοδότες, μέχρι που «έκλεισε» η διορία για την υποβολή των αιτήσεων (στις 26 Ιουνίου), δεν είχαν αντιληφθεί ότι πρώτα έπρεπε να συμπληρώσουν τα «ΕΣΟΔΑ» τους και ύστερα ότι έπρεπε να γυρίσουν στο αρχικό μενού της πλατφόρμας του «MyBusinessSupport» για να κάνουν εισαγωγή στις «Εφαρμογές» και να επιλέξουν μία από τις επτά επιλογές ειδικών αιτήσεων για μέτρα υπέρ των πληγέντων («Επιστρεπτέα Προκαταβολή 2 – Εκδήλωση Ενδιαφέροντος»).

Αργά χθες το βράδυ ανακοινώθηκε από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης ότι δίνεται η «δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ σε όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 26 Ιουνίου στοιχεία στην εφαρμογή “Τα Έσοδά μου”, στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” χωρίς να υποβάλουν μέχρι τότε τη σχετική δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδοτική ενίσχυση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα