Ενίσχυση 400€ σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους

Το βοήθημα θα λάβουν 75.000 δικαιούχοι που έχουν ενταχθεί μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου στους πληττόμενους ΚΑΔ

Την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους που ασφαλίζονται στον e-ΕΦΚΑ σχεδιάζει η κυβέρνηση, μέσω διάταξης που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Στόχος είναι να δοθεί εντός του επόμενου μήνα και σε κάθε περίπτωση πριν από τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, γύρω στις 20 Δεκεμβρίου.

Το επίδομα θα ανέρχεται σε 400 ευρώ και εκτιμάται ότι θα το λάβουν περίπου 75.000 δικαιούχοι, εφόσον έχουν ενταχθεί μεταξύ των μηνών Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020 στους πληττόμενους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως επίσης δεν κατάσχεται από πιστωτικά ιδρύματα για οφειλές προς αυτά, ούτε συμψηφίζεται με οφειλές προς πιστωτικά ιδρύματα και δεν προσμετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, οικογενειακό εισόδημα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι δαπάνες που θα προκληθούν από τη χορήγηση της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης για τους δικηγόρους και για τους μηχανικούς θα καταβληθούν από τον δεύτερο κλάδο και για τους οικονομολόγους από τον πρώτο κλάδο του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων.

Οι λεπτομέρειες για την καταβολή της ενίσχυσης που αφορούν το ύψος, τα εισοδηματικά κριτήρια, τους όρους, τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία, τον χρόνο και τον τρόπο χορήγησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδειξη των προϋποθέσεων θα προσδιοριστούν μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα