Υπ. Οικονομικών: Αφορολόγητη και ακατάσχετη η αποζημίωση μείωσης ενοικίων σε ιδιοκτήτες

Αφορολόγητη και ακατάσχετη θα είναι η αποζημίωση που θα λάβουν οι εκμισθωτές για τη μείωση ενοικίων που υπέστησαν λόγω των μέτρων της κυβέρνησης. Αυτό θα ξεκαθαρίζει συμπληρωματική διάταξη, που θα καταθέσει εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Πέρα από αφορολόγητη και ακατάσχετη, η αποζημίωση θα είναι και μη συμψηφιζόμενη με άλλες υποχρεώσεις του δικαιούχου.

«Θα υπάρξει τροπολογία για την αποζημίωση των ιδιοκτητών, και με αυτήν ό,τι δίδεται στους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο» τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το μέτρο, κάτι που θα εξαρτηθεί από τους όρους που θα λειτουργεί η οικονομία τότε.

Η νέα μορφή της αποζημίωσης των ιδιοκτητών ακινήτων για το υποχρεωτικό «κούρεμα» των ενοικίων του Νοεμβρίου ανέρχεται σε 50% επί της απώλειας του εισοδήματος του εκμισθωτή. Το υποχρεωτικό «κούρεμα» των ενοικίων είναι 40% και αφορά όλες τις επιχειρήσεις που έκλεισαν υποχρεωτικά με διοικητική εντολή λόγω του lockdown, αλλά και τις πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει της διευρυμένης λίστας Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας. Το ποσό της αποζημίωσης για τον ιδιοκτήτη θα κατατίθεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του, ενώ με την αρχική μορφή του μέτρου η αποζημίωση συμψηφιζόταν με άλλες φορολογικές οφειλές και ανερχόταν στο 30% της απώλειας ενοικίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα