Η ιστορική «Ναυτεμπορική» στον Δημήτρη Μελισσανίδη

Η εταιρία Ζοfrank Holding Co ltd, του εφοπλιστή και ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ, απέκτησε εφημερίδα και πιεστήρια αντί 7.000.000 €

Στην εταιρία Ζοfrank Holding Co ltd, συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη, ανήκουν πλέον ο ιστορικός τίτλος της εφημερίδας «Η Ναυτεμπορική» και τα πιεστήρια του ομίλου.

Η εν λόγω εταιρία πλειοδότησε για την αγορά της «Ναυτεμπορικής» αντί του ποσού των 7.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η ολοκλήρωση της διαδικασίας του πλειστηριασμού βρήκε τον εφοπλιστή και ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ να είναι πλειοδότης των περιουσιακών στοιχείων της εφημερίδος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, με 3.857.000 ευρώ. Προσφορές για την εταιρία κατέθεσαν, επίσης, η εταιρία Cairo της Do Value, με 1.500.000, και η Τεχνική Ολυμπιακή Κ. Στέγγου, με 1.500.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού περιελάμβανε δύο διαγωνισμούς:
Ο πρώτος αφορούσε τα ακίνητα του ομίλου, τα οποία είναι σε Παιανία (13 στρέμματα), Λένορμαν και Θεσσαλονίκη, τα οποία και πουλήθηκαν σε εταιρία της Do Value, την Cairo Estate, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρει αγοραστή για τα συγκεκριμένα ακίνητα, αντί 4.150.000 ευρώ. Ο δεύτερος διαγωνισμός, στον οποίο επικράτησε η Ζοfrank Holding Co ltd, αφορά τους τίτλους της ιστορικής εφημερίδας, των ιστοσελίδων της και το πιεστήριο.

Ένας τρίτος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί για τη θυγατρική Pestaola Media. Τους διαγωνισμούς έτρεξε για λογαριασμό της Do Value η Grand Thorton, η οποία υπενθυμίζεται ότι είχε διαχειριστεί και τις ανάλογες διαδικασίες για τον ΔΟΛ και το Mega.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί ιδιαίτερη αίσθηση και αναμφίβολα δημιουργεί σοβαρές αλλαγές στο μιντιακό τοπίο της χώρας. Πέραν του ιστορικού τίτλου της «Ναυτεμπορικής», η μεταβίβαση των πιεστηρίων πυροδοτεί μια σειρά από εξελίξεις και κυρίως διασφαλίζει ότι θα αποφευχθούν νέες μονοπωλιακές τακτικές στον χώρο του Τύπου. Επίσης, σε επίπεδο επιχειρηματικής σημειολογίας, ήταν μια εμφατική νίκη του Δ. Μελισσανίδη έναντι του Βαγγέλη Μαρινάκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα