Επίδομα θέρμανσης: Παράταση για την υποβολή των δικαιολογητικών

Αλλάζουν και οι προθεσμίες για την καταβολή της δεύτερης δόσης

Παράταση στην υποβολή των δικαιολογητικών για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2020-21 δίνει το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, ενώ αλλάζουν και οι προθεσμίες για την καταβολή της δεύτερης δόσης.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι το ποσόν επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται ως εξής: Έως την 31η Αυγούστου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021. Προς τον σκοπό αυτό οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν στην πλατφόρμα έως την 23η Ιουλίου 2021 τα δικαιολογητικά αγορών λοιπών καυσίμων (εκτός του πετρελαίου θέρμανσης) που τιμολογήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 28η Φεβρουαρίου 2021. Για το φυσικό αέριο θα καταχωρίζονται δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1/1/2021 έως 28/2/2021 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 29η Απριλίου 2021. Eως την 30ή Σεπτεμβρίου 2021 για ποσά που προκύπτουν κατόπιν εξέτασης ενστάσεων.

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ενδιαφερομένου ή χορήγησης επιδόματος μικρότερου του αιτούμενου ή αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων της επεξεργασίας, ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αίτηση επανεξέτασης αποκλειστικά εγγράφως προς τη Διεύθυνση Επιχειρησιακών Διαδικασιών (ΔΙΕΠΙΔΙ) μέσω της θυρίδας του TAXISnet (επιλογή «Ερωτήματα προς ΑΑΔΕ», θεματική κατηγορία «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης») ως τη 15η Σεπτεμβρίου 2021.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα