Πώς θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης

Τι ισχύει για τους παλαιούς και τους νέους δικαιούχους, τα κριτήρια, τα ποσά και τα χρονοδιαγράμματα των πληρωμών

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης, ένα σημαντικό κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου σε όσους το είχαν λάβει το περσινό έτος.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι αναμένεται να λάβουν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια αγοράς που θα παρουσιάσουν φέτος θα είναι μεγαλύτερα, θα λάβουν το υπόλοιπο ποσό μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως αυτή η φόρμουλα ακολουθήθηκε και στην περίπτωση των κρατικών αποζημιώσεων για τα «κουρεμένα» ενοίκια, καθώς τα ποσά εκταμιεύονταν προς τους λογαριασμούς ιδιοκτητών ακινήτων που είχαν λάβει την αποζημίωση τους προηγούμενους μήνες και στη συνέχεια υπέβαλαν την αίτηση με τα δικαιολογητικά.

Έως το τέλος του χρόνου

Με βάση τον ίδιο σχεδιασμό, οι νέοι δικαιούχοι, δηλαδή όσοι πέρυσι δεν έλαβαν το επίδομα, αλλά το δικαιούνται φέτος λόγω της αύξησης των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, θα εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης έως το τέλος του 2021.

Το φετινό επίδομα υπολογίζεται ότι θα λάβουν περισσότερα από 1.000.000 νοικοκυριά, ενώ το ελάχιστο επίδομα καθορίζεται στα 100 ευρώ και το ανώτατο στα 750 ευρώ. Δικαιούχοι είναι:

• Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ, με περιουσιακά κριτήρια συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.

• Έγγαμοι και όσοι έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του 2021 είχαν ακίνητη περιουσία μέχρι 300.000.

Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ.

Έτσι, το εισοδηματικό όριο αυξάνεται σε:

• 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο
• 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα
• 29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα