Η κυβέρνηση «τα γυρίζει» τώρα για το έξτρα δώρο του Πάσχα!

«Τίποτα δεν είναι κλειδωμένο» δήλωσε ο Σκυλακάκης, λέγοντας πως όλα θα εξαρτηθούν από τον δημοσιονομικό χώρο

Την ώρα που τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έχουν επιδοθεί, πάλι, σε πλειοδοσία παροχών από την κυβέρνηση προς τα ευάλωτα νοικοκυριά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ψαλίδισε τις προσδοκίες και ακύρωσε όλο τον επικοινωνιακό σχεδιασμό.

«Το ζήτημα είναι αν θα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος. Πρώτα θα μετρήσουμε και μετά. Πάντα υπάρχει ένα “αν”, το οποίο εξαρτάται πολύ και από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Αν πάνε τα πράγματα άσχημα, περιορίζεται ο δημοσιονομικός χώρος και το ΑΕΠ. Συνεπώς, πρέπει να περιμένουμε» τόνισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και συμπλήρωσε: «Έχουμε πει ότι θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα.

Η κυβέρνηση, εφόσον υπάρχει χώρος, θα πάει με στόχευση στους οικονομικά ευάλωτους και όχι οριζόντια. Αλλά το “αν” το λένε όλοι και το είπε και ο πρωθυπουργός, το είπε και ο υπουργός Οικονομικών, το λέω και εγώ. Διότι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, πρώτα θα μετρήσουμε και μετά θα ανακοινώσουμε».

Απαντώντας σε ερώτημα αν είναι κλειδωμένο ότι μέχρι το Πάσχα η κυβέρνηση θα χορηγήσει έκτακτο επίδομα στους πιο αδύναμους, ο κ. Σκυλακάκης χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών των πολιτών: «Όχι, δεν είναι κλειδωμένο. Έχουμε ανάπτυξη το 2021. Πόσο ταχύτερη ανάπτυξη, θα το δούμε στις αρχές Μαρτίου. Έχουμε την εξέλιξη της Ουκρανίας που μειώνει το ΑΕΠ, αν τα πράγματα πάνε αρνητικά, αλλά μας βγάζει τον βραχνά των τιμών ενέργειας εφόσον έχουμε θετικές εξελίξεις». Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε επίσης ότι η χορήγηση του επιδόματος θα κριθεί και από το επικαιροποιημένο μακροοικονομικό σενάριο που θα προετοιμάσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πρέπει να παρουσιαστεί το αργότερο στις 30 Απριλίου.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου κινούνται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Ερωτηθείς για το επίδομα Πάσχα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δεν θα μείνουν μόνες τους απέναντι στις πληθωριστικές πιέσεις, πάντοτε όμως στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Προϋπολογισμού, μετρημένα και με σωφροσύνη. Κοινώς, η κυβέρνηση θα χορηγήσει επίδομα, αλλά δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα το ύψος και οι δικαιούχοι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα