ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Απλήρωτοι ακόμα οι απογραφείς

Η υπόθεση της απογραφής του γενικού πληθυσμού, που διεξάγεται περιοδικά κάθε 10 χρόνια και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εντός του 2021, εξελίσσεται σε έναν από τους μεγαλύτερους τραγέλαφους του επιτελικού κράτους!

Δεν είναι μόνο ότι κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει επισήμως για τον χρόνο στον οποίο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα -για την εγκυρότητα των οποίων γεννιούνται πλέον σοβαρές ανησυχίες-, είναι και το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες απογραφείς και οι τομεάρχες που συμμετείχαν στην τελευταία απογραφή και εργάστηκαν φιλότιμα και σκληρά για την περαίωση του νευραλγικού έργου περιμένουν σαν υποζύγια ακόμη να πληρωθούν από την ΕΛ.ΣΤΑΤ., μολονότι στην πλειονότητά τους έχουν παραδώσει τους φακέλους με τα απογραφικά στοιχεία ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Αρχή, σε μια προσπάθεια να καταστείλει τις οργισμένες αντιδράσεις, ψελλίζει κάτι ασαφείς φαιδρότητες, οι οποίες επιτείνουν την αγωνία των εργαζομένων και αφήνουν να εννοηθεί ότι η καταβολή των αποζημιώσεων ουσιαστικά βρίσκεται «στον αέρα». Από τα «κεντρικά» ισχυρίζονται ότι οι 12.000 τομεάρχες θα πληρωθούν τον Μάιο, ενώ την ίδια στιγμή η τύχη των 47.000 απογραφέων… αγνοείται και, όπως έχουν τα πράγματα, κανείς δεν είναι βέβαιος για το πόσα λεφτά θα εισπράξει στο τέλος.

Ενώ αρχικώς η ΕΛ.ΣΤΑΤ. έταζε δελεαστικές αποζημιώσεις 1.200 ευρώ για να προσελκύσει απεγνωσμένο κόσμο σε εποχές ανεργίας, τώρα σφυρίζει… κλέφτικα και κάνει λόγο για «πληρωμή με το κομμάτι» και έχει ο Θεός, κρατώντας τους ανθρώπους σε αναμμένα κάρβουνα.

Στο μεταξύ, οι προσπάθειές τους να επικοινωνήσουν με την Αρχή πέφτει πάνω σε τοίχο αδιαφορίας, αν και οι ίδιοι έχουν ενημερώσει για τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και έχουν απογραφεί στον ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές καλύψεις και τις εισφορές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα