«Fuel Pass»: Το επίδομα της ταλαιπωρίας των 13,5 ευρώ

Μπροστά σε ένα τεράστιο αλαλούμ βρίσκονται χιλιάδες οδηγοί οχημάτων για το πολυδιαφημισμένο «Fuel Pass». Πρόκειται για το επίδομα βενζίνης, ύψους μόλις 13,5 ευρώ τον μήνα, για το οποίο ταλαιπωρούνται εδώ και εβδομάδες, μια απόδειξη ότι η οικονομική τους κατάσταση, εν μέσω ακρίβειας και των υπέρογκων λογαριασμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, είναι κάτι παραπάνω από επιβαρυμένη.

Φαίνεται πως ο γολγοθάς των 13,5 ευρώ δεν έχει τέλος, καθώς υπάρχουν καθημερινά αναφορές για δεκάδες προβλήματα με το «Fuel Pass».

Για παράδειγμα, υπάρχουν περιπτώσεις ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν επιλέξει να λάβουν το επίδομα μέσω της viva wallet και ενώ έχουν υποβάλει αίτηση από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, περιμένουν ακόμα να πιστωθεί το ποσό στον λογαριασμό τους.

Χιλιάδες είναι και οι αναφορές όσων έχουν επιλέξει την άυλη ψηφιακή κάρτα, αλλά κατόπιν… εορτής ενημερώθηκαν πως δεν αρκεί να διαθέτουν «έξυπνο» τηλέφωνο, καθώς το smartphone θα πρέπει να διαθέτει την τεχνολογία NFC, ώστε να μπορούν να το «σκανάρουν» στο POS των πρατηρίων καυσίμων για την πληρωμή της επιδότησης.

Δεν έχουν λείψει και οι περιπτώσεις ιδιοκτητών οχημάτων που επιχείρησαν να βάλουν στο αυτοκίνητό τους ένα συγκεκριμένο ποσό βενζίνης, συνυπολογίζοντας ότι θα πληρωθεί ένα μέρος και από το «Fuel Pass». Όμως ενημερώθηκαν στο πρατήριο ότι το κινητό τους (αν και smartphone) δεν διαθέτει την τεχνολογία NFC και έτρεχαν τελευταία στιγμή να βρουν το εναπομείναν ποσό!

Μάλιστα, το σύστημα δεν προσφέρει την επιλογή τροποποίησης της αίτησης, ώστε όσοι δεν διαθέτουν σύγχρονη συσκευή τηλεφώνου να ζητήσουν αλλαγή της διαδικασίας και να επιλέξουν την απευθείας πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως, παρότι το «Fuel Pass» δουλεύει μόνο σε POS πρατηρίων καυσίμων, αρκετοί πολίτες δοκιμάζουν να πληρώσουν άλλες υπηρεσίες.

Κι αν κάποιος περίμενε να ακούσει για δόσεις χρεών ή λογαριασμούς ρεύματος, μάλλον θα εκπλαγεί, καθώς εντοπίστηκαν 73 αποτυχημένες προσπάθειες πληρωμής υπηρεσιών στοιχημάτων (online) και 70 επίσης αποτυχημένες προσπάθειες αγοράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα