Αισιόδοξα μηνύματα από τις κρατήσεις και τις αφίξεις στη χώρα μας

Πατάει γκάζι ο τουρισμός!

Κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές είναι οι πρώτες ενδείξεις από τη μέχρι στιγμής πορεία του τουρισμού. Σχετικά με τα στοιχεία από τις κρατήσεις και τις αφίξεις στη χώρα μας ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για ελπιδοφόρα και αισιόδοξα μηνύματα, περιγράφοντας τη στρατηγική επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, η οποία φέτος άρχισε από τον Μάρτιο, με την προσθήκη νέων προορισμών σε όλη την Ελλάδα.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 500.000 ταξιδιώτες που φθάνουν στο“Ελ. Βενιζέλος” με απευθείας πτήσεις από την Αμερική. Αυτό μεταφράζεται σε πολύ μεγάλο εισόδημα τόσο για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των Γερμανών. Είναι στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ρουμάνων ταξιδιωτών όσον αφορά τον οδικό τουρισμό, ενώ ένας στους δύο Σέρβους που πρόκειται να ταξιδέψει στο εξωτερικό φέτος επιλέγει την Ελλάδα για τις διακοπές του».

Εξίσου ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία και από τις υπόλοιπες αγορές, σημείωσε ο κ. Κικίλιας, από προορισμούς όπως η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ. «Τα πρώτα στοιχεία από τις κύριες αγορές από τις οποίες προσελκύουμε ταξιδιώτες και τουρίστες μιλούν για αύξηση ακόμη και 30% με 40% σε κάποιους προορισμούς» τόνισε. Τέλος, ο υπουργός στάθηκε στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους, το οποίο εκκινεί από την 1η Ιουλίου, με νέα μορφή και δομή. Όπως εξήγησε, στηρίζεται στη βάση του freedom pass, χωρίς καθυστερήσεις και χρονοβόρα γραφειοκρατία.

Το voucher είναι αυξημένο στα 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί -για όλο τον χρόνο- είτε για τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια είτε για τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία ή για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πλώρη για αφίξεις και έσοδα που θα υπερκεράσουν τις προσδοκίες των φορέων του νησιού βάζει και φέτος η Κρήτη, η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, που το 2020 τα τουριστικά της έσοδα αντιπροσώπευσαν το 20% των τουριστικών εσόδων της χώρας.

Μπορεί οι πρώτες ενδείξεις να ενισχύουν τις φωνές που κάνουν λόγο για μια χρονιά ευθέως συγκρίσιμη με αυτή του 2019, της χρονιάς-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, ωστόσο το μεγάλο ερώτημα για τους επαγγελματίες του νησιού είναι τι θα μείνει στο ταμείο των επιχειρήσεων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα