Φιάσκο και η δεύτερη επιδότηση Fuel Pass!

Η πλατφόρμα θα ανοίξει στο τέλος Ιουλίου. 65 € για τρεις μήνες θα λάβουν όσοι διαλέξουν πληρωμή με ΙΒΑΝ

Διπλάσιο θα είναι το Fuel Pass 2 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς η επιδότηση θα ανέρχεται στα 80 ευρώ για τρεις μήνες (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο), ενώ ειδικά για τα νησιά θα είναι 100 ευρώ. Η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων θα είναι ίδια με το Fuel Pass 1, μέσω της πλατφόρμας του gov.gr. Στην πράξη πρόκειται για 26,6 ευρώ τον μήνα (για την άυλη κάρτα) ή 21,6 ευρώ τον μήνα για την επιλογή πληρωμής με ΙΒΑΝ, όση βενζίνη δηλαδή βάζει ένας εργαζόμενος κάθε 2-3 μέρες για να μετακινηθεί από και προς την εργασία του.

Οι δικαιούχοι, πάντως, θα πρέπει να αναμένουν για τουλάχιστον έναν μήνα, καθώς η πλατφόρμα θα ανοίξει στο τέλος Ιουλίου και η εκταμίευση των ποσών θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, κατά τη διάρκεια εξειδίκευσης του μέτρου, όσοι διαλέξουν την ψηφιακή κάρτα, αντί για κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό, θα πάρουν επιπλέον 15 ευρώ, αντί για 5 ευρώ που ίσχυε έως τώρα στo Fuel Pass 1. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το «μπόνους» των 15 ευρώ περιλαμβάνεται ήδη στα 80 ευρώ της τριμηνιαίας επιδότησης, που σημαίνει ότι όσοι επιλέξουν να λάβουν την επιδότηση απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα λάβουν 65 ευρώ για όλο το τρίμηνο. Αντίστοιχα, οι κάτοικοι των νησιών που θα πάρουν την επιδότηση με την ψηφιακή κάρτα θα λάβουν 100 ευρώ και όσοι την εισπράξουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα πάρουν 85 ευρώ.

Όσον αφορά το diesel, η ενίσχυση παραμένει στα 15 λεπτά το λίτρο, που αποτυπώνεται απευθείας στην αντλία. Στόχος είναι να διατηρηθεί η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης κάτω από τα 2 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα