Τέλος χρόνου για Power Pass και «Αλλάζω Συσκευή»

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις στα δύο προγράμματα

Από τον Β. Παπακωνσταντόπουλο

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Power Pass και του «Αλλάζω Συσκευή». Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει κάποια απόφαση της τελευταίας στιγμής για ολιγοήμερη παράταση και οι πολίτες έχουν λίγες ώρες στη διάθεσή τους για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Το Power Pass αφορά την επιστροφή αναδρομικών για χρεώσεις σε λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης που εκδόθηκαν από 01.12.2021 έως και 31.05.2022. Το ποσόν της επιστροφής κυμαίνεται από 18 έως 600 ευρώ, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών.

Αίτηση στο vouchers.gov.gr/powerpass μπορούν να υποβάλουν όσοι έχουν καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020. Προσοχή όμως: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση, αλλά και φοιτητές που νοίκιασαν το σπίτι τους μέσα στο 2022 και θέλουν να υποβάλουν αίτηση επιστροφής χρημάτων στο Power Pass πρέπει πρώτα να έχουν υποβάλει τη φορολογική δήλωσή τους. Η ενίσχυση αναμένεται να καταβληθεί εντός του Ιουλίου.

Όσον αφορά τώρα την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών, η πλατφόρμα https://allazosyskevi.gov.gr/ θα κλείσει σήμερα στις 15.00, ενώ μέχρι την επόμενη Τρίτη δίνεται η δυνατότητα για υποβολή ενστάσεων.

Η επιδότηση ξεκινάει από το 30% και φτάνει έως και το 50% του κόστους των συσκευών, με το τελικό ποσό ανά συσκευή να κυμαίνεται από 135 ευρώ έως 710 ευρώ.

Το ύψος της εξαρτάται από την εισοδηματική κατηγορία του ωφελουμένου, τα χαρακτηριστικά της συσκευής, καθώς και την τιμή αγοράς της. Για τον υπολογισμό των εισοδηματικών κατηγοριών λαμβάνεται υπόψη το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας. Κάθε Φυσικό Πρόσωπο (διακριτό ΑΦΜ) μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση που αφορά μία και μόνο κατοικία, ενώ κάθε αίτηση μπορεί να περιλαμβάνει αθροιστικά από μία έως τρεις συσκευές προς επιχορήγηση.

Συγκεκριμένα, ανά κατηγορία: Έως δύο συσκευές της κατηγορίας 1 «Κλιματιστικά», έως μία συσκευή της κατηγορίας 2 «Ψυγεία» και έως μία συσκευή της κατηγορίας 3 «Καταψύκτες».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα