Έκρηξη στις τιμές του ηλεκτρικού! Ανακοινώνονται σήμερα τα τιμολόγια Αυγούστου

Σε ιστορικό ρεκόρ βρίσκεται σήμερα η χονδρική τιμή στην αγορά επόμενης ημέρας για το ρεύμα στο χρηματιστήριο ενέργειας. Συγκεκριμένα, η τιμή αγγίζει τα 466 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 426 ευρώ την περασμένη Παρασκευή.

Η εκτόξευση των τιμών στο ρεύμα αποδίδεται κυρίως στις αυξημένες ανάγκες λόγω του καύσωνα που πλήττει τη χώρα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ενεργειακού μείγματος προέρχεται από το (ακριβό) φυσικό αέριο.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό κλίμα, εκπνέει σήμερα η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Ενέργειας στους παρόχους ενέργειας για να ανακοινώσουν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας του Αυγούστου.

Σημειώνεται πως οι καταναλωτές από τον ερχόμενο μήνα θα πληρώνουν σταθερά τιμολόγια, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, που θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων από όλους τους προμηθευτές και θα ισούνται με το τιμολόγιο κάθε εταιρίας μείον την επιδότηση που θα δίνει η Πολιτεία.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση για τους οικιακούς καταναλωτές τον Ιούλιο, προτού εφαρμοστεί το νέο σύστημα λειτουργίας της αγοράς και οι πόροι που διέθετε η Πολιτεία ήταν λιγότεροι, ήταν 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Οι καταναλωτές θα έχουν επίσης ευχέρεια άμεσης αλλαγής προμηθευτή, εφόσον το επιλέξουν.

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, ορίζεται ότι τα τιμολόγια ρεύματος που θα ισχύσουν για όλο τον Αύγουστο θα πρέπει να ανακοινωθούν μέχρι σήμερα, ενώ στο εξής τα τιμολόγια κάθε προμηθευτή θα ανακοινώνονται έως τις 20 κάθε προηγούμενου μήνα (δηλαδή τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν ως τις 20 Αυγούστου κ.ο.κ.).

Αρχίζοντας από τα τιμολόγια Αυγούστου, παρέχεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να αλλάζουν προμηθευτή ακόμη και κάθε μήνα χωρίς να πληρώνουν «πέναλτι». Νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα από πάροχο σε πάροχο αναζητώντας το φθηνότερο τιμολόγιο με το που θα λαμβάνουν τον πρώτο λογαριασμό ρεύματος στα χέρια τους χωρίς καμία υποχρέωση αποζημίωσης στον προηγούμενο πάροχο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα