Ο Χατζηδάκης πανηγυρίζει για την παταγώδη αποτυχία του

«Ξεχνάει» ότι έχει αφαιρέσει 25.000 διεθνείς συντάξεις

Για ρεκόρ εξαμήνου από τον e-ΕΦΚΑ στην έκδοση νέων συντάξεων και μείωση κατά 89% των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους εν αναμονή συνταξιούχους κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που συνεχίζει να «μαγειρεύει» τα στοιχεία με εκκρεμείς συντάξεις!

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων της έκθεσης «Ατλας», ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:

«Ο ΕΦΚΑ πέτυχε νέο ρεκόρ -αυτή τη φορά ρεκόρ εξαμήνου- στην έκδοση των συντάξεων το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2022. Η αύξηση των ρυθμών έκδοσης νέων συντάξεων συνοδεύεται και από τη ραγδαία αποκλιμάκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους εν αναμονή συνταξιούχους που σήμερα ανέρχονται σε 78.000.000 ευρώ, ενώ πριν από δύο χρόνια άγγιζαν τα 700.000.000 ευρώ. Η πρόοδος αυτή δεν έτυχε, πέτυχε! Και είναι το αποτέλεσμα της σημαντικής δουλειάς που γίνεται από τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, αλλά και αποτέλεσμα μιας σειράς πολιτικών, εργαλείων και ψηφιακών υποδομών που υλοποιήσαμε το τελευταίο διάστημα και πλέον αποδίδουν καρπούς. Κάθε μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στον βασικό μας στόχο για συνολική εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Για πολλοστή φορά ο κ. Χατζηδάκης ψεύδεται μέσω της επιλεκτικής παρουσίασης των στοιχείων, καθώς από τον αριθμό των εκκρεμών κύριων συντάξεων έχει αφαιρέσει περίπου εδώ και ενάμιση χρόνο 25.000 διεθνείς συντάξεις, με το σκεπτικό ότι για αυτές απαιτείται αλληλογραφία με φορείς του εξωτερικού, χωρίς να δίνει πληροφορίες σχετικά με το εάν υπάρχει οποιαδήποτε πρόοδος.

Την ίδια στιγμή, η «δημοκρατία» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στα τέλη Μαΐου ο αριθμός των εκκρεμών κύριων συντάξεων ήταν 129.759 (ληξιπρόθεσμες και μη), ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιούνιο του 2019, δηλαδή τρία χρόνια νωρίτερα και έναν μήνα προτού αναλάβει η Ν.Δ. τη διακυβέρνηση της χώρας, οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις ήταν 125.075!

Όσον αφορά την υποτιθέμενη αύξηση του ρυθμού έκδοσης συντάξεων, αυτό που αποσιωπούν ο ΕΦΚΑ και ο υπουργός Εργασίας είναι ότι το 25% εξ αυτών είναι μεταβιβάσεις λόγω θανάτου και γίνονται πλέον αυτοματοποιημένα. Επιπλέον, καθώς το βάρος έχει πέσει μόνο στην εκκαθάριση των κύριων συντάξεων, ο αριθμός των εκκρεμών επικουρικών παραμένει καθηλωμένος στις 125.000.

Τέλος, ΕΦΚΑ και Κωστής Χατζηδάκης αποκρύπτουν τις περίπου 80.000 συντάξεις με παράλληλη ασφάλιση παλαιότερων ετών, με το επιχείρημα ότι αυτές καταβάλλονται ήδη. Μόνο που καταβάλλονται μειωμένες έως και 500 ευρώ τον μήνα, καθώς η προσαύξηση που θεσπίστηκε με τον νόμο Κατρούγκαλου το 2016 θα εφαρμοστεί σταδιακά έως το τέλος του έτους. Προς το παρόν ο ΕΦΚΑ υπόσχεται ότι οι συντάξεις με παράλληλη ασφάλιση θα καταβάλλονται ολόκληρες μόνο για τους νέους δικαιούχους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα