ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Οι παραγωγοί πωλούν με καπέλο έως 75%!

Ο Γ. Αδαμίδης καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση με τα λεφτά μας επιδοτεί τους κερδοσκόπους!

Την απόλυτη απάτη που έχει στήσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις εταιρίες παρόχους ρεύματος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της λίστας Πέτσα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας αποκαλύπτει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στη «δημοκρατία», η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υπουργού έστησε έναν μηχανισμό επιδότησης της κερδοσκοπίας (και όχι των καταναλωτών), με συνέπεια το «καπέλο» στην τιμή του ρεύματος να φτάνει το 75%, καθώς οι πάροχοι αγοράζουν το παραγόμενο ρεύμα με τιμή 454 ευρώ/μεγαβατώρα και το πουλάνε στους καταναλωτές με τιμή 790 ευρώ/μεγαβατώρα! Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Κώστας Σκρέκας εμφανίζεται στα τέλη κάθε μήνα σαν… Μεσσίας για να ανακοινώσει ότι την τεράστια αυτή διαφορά δεν θα την επωμιστούν οι καταναλωτές, αλλά μέρος της θα καλυφθεί από το κράτος. Όμως, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να σπαταλά χρήματα του κρατικού Προϋπολογισμού, δηλαδή χρήματα που έχουν αφαιρεθεί από τις τσέπες των πολιτών.

Όπως λέει ο κ. Αδαμίδης, «τον τελευταίο μήνα, μέσω της επιδότησης καλύφθηκαν τα 640 ευρώ από τα 790 ευρώ, και έτσι κατέληξαν οι τελικές τιμές στους λογαριασμούς με τιμή περίπου στα 0,15 ευρώ ανά κιλοβατώρα». Δηλαδή, οι πολίτες πλήρωσαν με… δόσεις όλο το ποσό της κερδοσκοπίας, και αυτό την ώρα που έχουν να αντιμετωπίσουν και τις τεράστιες αυξήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Τον χυδαίο αυτόν τρόπο για να συνεχιστεί η κερδοσκοπία σε βάρος των πολιτών τον μηχανεύτηκε η κυβέρνηση και τον έθεσε σε λειτουργία όταν ξεκίνησαν οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Με τις καταναλωτικές οργανώσεις να εκκινούν τη δικαστική διαδικασία κατά της απαράδεκτης ρήτρας, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως μια κομπίνα για να εκτοξεύονται οι λογαριασμοί, ο ΥΠΕΝ κ. Σκρέκας αναγκάστηκε να την καταργήσει τον Αύγουστο, ενσωματώνοντάς την στις κανονικές χρεώσεις. Έκτοτε, οι εταιρίες ανακοινώνουν στις 20 κάθε μήνα τα τιμολόγια λιανικής και ο υπουργός, αναλόγως των πολιτικών πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση και των διαθέσιμων κονδυλίων, έρχεται να επιδοτήσει μέρος της αισχροκέρδειας.

Η σύγχυση που διακατέχει πλέον το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής αποτυπώνεται και στους χειρισμούς σε σχέση με το είδος των καυσίμων που θα χρησιμοποιούν οι πολίτες για τη θέρμανσή τους. Ο κ. Αδαμίδης υπενθυμίζει ότι, ενώ η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να αλλάξουν τους καυστήρες φυσικού αερίου με καυστήρες πετρελαίου, η ίδια πολύ πρόσφατα ψήφισε νόμο με τον οποίο προχωρά στη σταδιακή απαγόρευσή τους.

«Ο κλιματικός νόμος του υπουργείου Περιβάλλοντος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 27 Μαΐου 2022. Σε αυτόν αναφέρεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2025 απαγορεύονται οι καυστήρες πετρελαίου, ενώ λίγο αργότερα οι πολίτες δεν θα βρίσκουν ούτε ανταλλακτικά. Ακόμα χειρότερα, από το 2030 και μετά θα απαγορεύεται και η πώληση πετρελαίου θέρμανσης. Ωστόσο, η διάταξη του νόμου, παρά τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, δεν έχει ακόμα ανασταλεί. Δεν το θεωρώ σοβαρό αυτό».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα