Πληρώνεται το Power Pass – Τίτλοι τέλους για το Fuel Pass

Με καθυστέρηση σχεδόν ενός μήνα αναμένεται να πληρωθεί εντός της σημερινής ημέρας το Power Pass του Ιουνίου, το οποίο αφορά την επιστροφή στους καταναλωτές του 60% των αυξήσεων στο ρεύμα.

Υπενθυμίζεται ότι επισήμως το υπουργείο Οικονομικών είχε τοποθετήσει την καταβολή του στο τέλος Αυγούστου ή στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, ενώ η επίσημη δικαιολογία για την τεράστια αναμονή των πολιτών αποδίδεται στο γεγονός ότι ένας πάροχος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών, ώστε να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη διόρθωση τυχόν λαθών, με αποτέλεσμα καταναλωτές που είναι δικαιούχοι να μην μπορούν να εισπράξουν την ενίσχυση.

Χωρίς επιδότηση θα μείνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς το οικονομικό επιτελείο δεν θα επεκτείνει το μέτρο του Fuel Pass.

Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει πέσει κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο (μέση πανελλαδική τιμή 1,93 ευρώ το λίτρο), τιμή η οποία παραμένει σχεδόν 20% ακριβότερη σε σχέση με την περίοδο πριν από το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης.

Παράλληλα, στο τέλος του μήνα καταργείται και η επιδότηση των 0,15 ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, με αποτέλεσμα η τιμή του να εκτιναχθεί στα 1,98 ευρώ το λίτρο, δηλαδή θα είναι ακριβότερο ακόμα και από την απλή αμόλυβδη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα