Δυναμική παρουσία της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας στην IDEX 2023 στο Άμπου Ντάμπι

Η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α) πιστεύοντας ακράδαντα στις δυνατότητες ανάπτυξης και εξωστρέφειας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης του Ελληνικού Περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Εξοπλισμού IDEX 2023 στο Άμπου Ντάμπι, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την υποστήριξη της Enterprise Greece και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

Η IDEX που πραγματοποιείται στις 20-24 Φεβρουαρίου 2023 και χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις στο χώρο της άμυνας και της ασφάλειας,  αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τις ελληνικές εταιρίες άμυνας να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και να αναδείξουν τα προϊόντα και τις δυνατότητές τους στους επαγγελματίες του κλάδου, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και στην παγκόσμια στρατιωτική κοινότητα, αναζητώντας νέες συνεργασίες και ευκαιρίες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους.

Συγκεκριμένα, 12 ελληνικές εταιρείες συμμετείχαν ως εκθέτες στη φετινή διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένου και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος: οι εταιρίες EFA VENTURES, ELMON, FEAC, HED Engineering, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα  (ΕΑΣ), Intracom Defense, λ-Automata, Miltech, Scytalys, Whitesteps. Ξεχωριστή παρουσία στην IDEX 2023 με περίπτερο είχε και η ΤHEON SENSORS, μέλος της E.E.Λ.Ε.Α.Α..

Πολύ σημαντική στην ενίσχυση των επαφών των εταιριών του Ελληνικού Περιπτέρου υπήρξε τόσο η συμβολή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) που εκπροσωπήθηκε από τον Υποναύαρχο Χρήστο Σασιάκο ΠΝ,  Διευθυντή Διεύθυνσης Εξοπλισμών ΓΕΝ,  όσο και της  Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) που εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Αντιναύαρχο ε.α. Αριστείδη Αλεξόπουλο.

Στο πλαίσιο της IDEX, η E.E.Λ.Ε.Α.Α. πραγματοποίησε σειρά επαφών με αντίστοιχους διεθνείς συνδέσμους αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ ο Πρόεδρός της κ. Νικόλαoς Παπάτσας, παρουσίασε εμπεριστατωμένα τις δυνατότητες των ελληνικών εταιριών στη διαστημική τεχνολογία στο διεθνές panel με τίτλο “Τα επόμενα σύνορα: το μέλλον της επέκτασης της ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας στο διάστημα”, κατά τη διάρκεια του International Defence Conference.

Στην αντζέντα των επαφών δεσπόζουσα θέση είχε και η ολιγόλεπτη συνάντηση και συνομιλία σε εκδήλωση της IDEX του Προέδρου της E.E.Λ.Ε.Α.Α. με τον Saif bin Zayed Al Nahyan, Αναπληρωτή Πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του και την ικανοποίησή του για τη σημαντική παρουσία της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στην IDEX 2023, ενώ επεσήμανε τη σχέση φιλίας και συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«H οργάνωση της παρουσίας του Eλληνικού Περιπτέρου στην IDEX 2023 από την E.E.Λ.Ε.Α.Α.  έχει στόχο την ανάδειξη και προβολή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονική συγκυρία όπου ήδη μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενίσχυση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού. Και αυτή η δράση έρχεται ως συνέχεια της εντατικής και μεθοδικής προσπάθειας της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. να ενισχύσει το διεθνές εκτόπισμα και την εξωστρέφεια των ελληνικών αμυντικών εταιριών, μέσα από τη συμμετοχή της Ένωσης σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια, αλλά και των πρόσφατων πρωτοβουλιών της με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας, όπως με την Ένωση Ολλανδικών Βιομηχανιών για την Άμυνα και την Ασφάλεια (NIDV) και με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας (Κ.Σ.ΕΕΚ – CARIE) σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής στις σχέσεις των αμυντικών βιομηχανιών σε διεθνές επίπεδο», τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α., κ. Νικόλαος Παπάτσας.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα