Τα ψέματα Αδωνη για την τιμή της λαγάνας!

Την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι θα κυμαίνεται από 2,8 € έως 3,3 € και την Καθαρά Δευτέρα ήθελε να πείσει ότι είναι λογικά τα 3,5 €

Ούτε καν με τον… εαυτό του δεν κατάφερε να συμφωνήσει ο Αδωνις Γεωργιάδης για την τιμή της λαγάνας. Και, βέβαια, ούτε λόγος για την πραγματική τιμή του παραδοσιακού αρτοσκευάσματος που συνάντησαν οι καταναλωτές προχθές στους φούρνους.

Γεμάτος από κούφια αυτοπεποίθηση, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε ανάρτηση την Παρασκευή στο facebook ότι «πριν από λίγο στη Λάρισα συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Αρτοποιών, δήλωσε επισήμως ότι όλα όσα λέγονται για αύξηση της παραδοσιακής λαγάνας στα 4,5 ευρώ είναι ψέματα και ότι η λαγάνα θα κυμαίνεται από 2,80 έως 3,30 ευρώ. Οτιδήποτε παραπάνω δεν δικαιολογείται. 2,80 έως 3,30 ευρώ».

Την Καθαρά Δευτέρα ο Γεωργιάδης κατάλαβε ότι έπρεπε να κάνει μια ελαφριά γυριστή, αφού οι φούρνοι αποφάσισαν… άλλα. Διατηρώντας, ωστόσο, το ύφος του αλάθητου, επισκέφτηκε έναν φούρνο στη Νέα Ερυθραία και μπροστά στις κάμερες ξαφνικά ανέβασε τον… πήχη στα 3,5 ευρώ. Μέσα σε τρεις ημέρες, δηλαδή, κάτι που κατά τον Γεωργιάδη θα κόστιζε έως 3,3 ευρώ αυξήθηκε στα 3,5 ευρώ. Αυτό πάει να πει… ανάπτυξη. Συν 6% σε λίγα 24ωρα.

Παρά ταύτα, στις δηλώσεις του με φόντο τον πάγκο με τις λαγάνες είδε για ακόμα μια φορά λογικές και τις αυξημένες τιμές: «Πάμε να διαπιστώσουμε πόσο έχει τιμή. Δεν υπάρχουν τερατώδεις τιμές, όπως ακούστηκε τις προηγούμενες ημέρες. Δεν υπάρχει διατίμηση, αλλά η λογική τιμή είναι μέχρι 3,50 ευρώ. Μπορεί να τη βρει κάποιος λίγο κάτω από 3, μπορεί και 3 ή 3,10, αλλά το μάξιμουμ που λογικά πρέπει να έχει είναι μέχρι 3,5 ευρώ».

Ομως ο Γεωργιάδης απέδειξε ότι δεν έχει καμία επαφή και γνώση με το τι συμβαίνει στην αγορά. Ο ίδιος που ισχυριζόταν την Παρασκευή πως «2,8 έως 3,3 ευρώ, οτιδήποτε παραπάνω δεν δικαιολογείται» έκανε… αύξηση κατά 6% σε τρία 24ωρα, θεωρώντας «λογική τιμή» ακόμα και τα 3,5 ευρώ. Αλλά και πάλι έπεσε έξω.

Στο… σύμπαν του υπουργού Ανάπτυξης η λαγάνα κόστιζε από 3,3 έως 3,5 ευρώ… μάξιμουμ, όμως στην κανονική ζωή υπήρχαν άλλες τιμές. Οσο για τα 2,8 ευρώ, αυτές τις τιμές μπορούν να τις ανακαλύψουν μόνο οι… δημιουργικές στατιστικές που συχνά παρουσιάζει ο Γεωργιάδης στα κανάλια.

Ενδεικτικά, από μια σύντομη κι εύκολη αναζήτηση σε διάφορους φούρνους στην Αθήνα διαπιστώσαμε ότι η απλή παραδοσιακή και κλασική λαγάνα σε αρτοποιείο στου Γκύζη (Φούρνος το Παραδοσιακό) κόστιζε 4,20 ευρώ, σε μεγάλη αλυσίδα (Βενέτης) 3,95 ευρώ και σε διάφορους άλλους φούρνους από 3,6 έως 3,8 ευρώ. Οι αποκλίσεις από τις τιμές που έλεγε ο Γεωργιάδης μόλις την περασμένη Παρασκευή (μάξιμουμ 3,3 ευρώ) ήταν ανεβασμένες ακόμα και κατά 27%.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα