Κοινωνικός Τουρισμός: Μετά την κατακραυγή ανοίγει πάλι (αύριο) η πλατφόρμα

Μετά την τεράστια κατακραυγή που προκλήθηκε από την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πολίτες, η διοίκηση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης αποφάσισε τελικά να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ, από τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ο λόγος είναι ότι υπήρχαν πάρα πολλές καταγγελίες ότι το σύστημα αδυνατούσε να δεχτεί αιτήσεις λόγω υπερφόρτωσης, με συνέπεια δυνητικοί δικαιούχοι να μην καταφέρουν να τις ολοκληρώσουν.

Για πρώτη φορά φέτος το πρόγραμμα θα αρχίσει έναν μήνα νωρίτερα (1η Ιουλίου αντί για 1η Αυγούστου) και αφορά 300.000 επιταγές. Οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το μητρώο παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Εβρου μπορούν να γίνουν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Αννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να γίνουν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Οι δικαιούχοι

• Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

• άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

• ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα