Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις

Σε ρυθμούς θερινών εκπτώσεων εισέρχεται από σήμερα και μέχρι τις 31 Αυγούστου η αγορά. Oπως σε κάθε εκπτωτική περίοδο, έτσι και σε αυτή τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή, δηλαδή την Κυριακή 16 Ιουλίου, με το πλαίσιο του ωραρίου λειτουργίας της Κυριακής να καθορίζεται από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα.

Ο εμπορικός κόσμος της χώρας εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος, προσδοκώντας να ενισχύσει τον τζίρο του τόσο από τους Eλληνες καταναλωτές όσο και από τους τουρίστες. Σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, η περίοδος των θερινών εκπτώσεων αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για περαιτέρω αναχαίτιση των πληθωριστικών πιέσεων σε ετήσια και μηνιαία βάση. Στόχος του λιανικού εμπορίου το φετινό καλοκαίρι είναι ο συνολικός τζίρος του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου να κινηθεί πάνω από τον περσινό πήχη των 6 δισ. ευρώ και να φτάσει φέτος τα 7 δισ. ευρώ, αλλά και να περιορίσει τον εθνικό πληθωρισμό τουλάχιστον κατά μισή μονάδα. Oπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, το επιθυμητό είναι η σημαντική ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην αγορά να συνεχιστεί τη θερινή περίοδο των εκπτώσεων, ώστε όλοι οι καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις συμφέρουσες τιμές και οι επιχειρήσεις λιανικής να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών και τον όγκο πωλήσεών τους.

«Οι εμπορικές επιχειρήσεις προσβλέπουν πολλά από την επικείμενη εκπτωτική περίοδο που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα» σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης. Να κάνουν έρευνα αγοράς και να αναζητήσουν την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας – τιμής καλεί τους καταναλωτές ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα