Έρχεται νέο σοκ στην τιμή της βενζίνης

Το ράλι στις τιμές της αμόλυβδης, που χτυπάει «κόκκινο» στα νησιά και στην επαρχία, θα φτάσει και στα μεγάλα αστικά κέντρα!

Στα ύψη έχουν φτάσει και πάλι οι τιμές της βενζίνης, χτυπώντας «κόκκινο» τόσο στα νησιά όσο και στην επαρχία. Ολα δείχνουν, μάλιστα, ότι το ράλι στις τιμές της αμόλυβδης όχι μόνο δεν πρόκειται να αποκλιμακωθεί, αλλά θα ξεπεράσει τα δύο ευρώ το λίτρο ακόμα και στα μεγάλα αστικά κέντρα! Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει αυξηθεί κατά 4,6% μέσα σε έναν μήνα, καθώς από το 1,868 ευρώ το λίτρο που ήταν στις 10 Ιουλίου σε μηνιαία βάση, διαμορφώθηκε στα 1,956 ευρώ το λίτρο στις 10 Αυγούστου.

Οπως ανάφερε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής Αγγελος Τούντας υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η αμόλυβδη θα φτάσει πάνω από τα 2 ευρώ μέχρι το τέλος του Αυγούστου. «Στο τέλος Αυγούστου η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα έχει ξεφύγει. Ηδη βρισκόμαστε στις 15 του μήνα. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου η τιμή της θα έχει ξεφύγει και ίσως δούμε στα μεγάλα αστικά κέντρα η τιμή της αμόλυβδης να πάει αρκετά πάνω από τα επίπεδα των 2 ευρώ. Πιστεύω ότι η τιμή της αμόλυβδης στην Αθήνα θα πάει πάνω από τα 2 ευρώ έτσι όπως βλέπουμε τις προβλέψεις και βάσει των εξελίξεων» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής.

Αυτή τη στιγμή η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης «φλερτάρει» με τα 2 ευρώ, ενώ στα νησιά κινείται ήδη σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Την κούρσα της ακρίβειας οδηγούν οι Κυκλάδες με μέση τιμή 2,21 ευρώ το λίτρο και ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 2,11 ευρώ το λίτρο, η Ευρυτανία, η Λευκάδα και η Κεφαλλονιά με 2,04 ευρώ το λίτρο, η Λέσβος με 2,025 ευρώ το λίτρο και η Φωκίδα, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και η Κέρκυρα με 2,01 ευρώ το λίτρο. Στην Αθήνα η αμόλυβδη των 95 οκτανίων έχει ξεπεράσει το 1,90 ευρώ το λίτρο (μέση τιμή 1,917 ευρώ), ενώ περίπου στα ίδια επίπεδα (1,915 ευρώ) κινείται και στη Θεσσαλονίκη.

Υψηλές πτήσεις καταγράφει και η τιμή του πετρελαίου κίνησης, με τη μέση πανελλαδική τιμή να σκαρφαλώνει στα 1,725 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,668 ευρώ την 1η Αυγούστου και 1,581 ευρώ πριν από έναν μήνα. Μάλιστα, στον νομό Δωδεκανήσων η τιμή εκτοξεύτηκε στα 1,842 ευρώ το λίτρο, ενώ πάνω από 1,8 ευρώ πωλείται επίσης το diesel στους νομούς Κεφαλληνίας (1,809 ευρώ το λίτρο) και Ευρυτανίας (1,804 ευρώ το λίτρο). Κοινώς, οι Ελληνες καταναλωτές δέχονται και πάλι επίθεση ακρίβειας στα πρατήρια καυσίμων, με την ανοδική κίνηση στις διεθνείς τιμές του αργού και την εποχικά αυξημένη ζήτηση λόγω των μετακινήσεων για τις θερινές διακοπές να ανεβάζουν σημαντικά το κόστος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα