Κοροϊδία! Ημίμετρα για την ακρίβεια

Η απόφαση για τα ταμπελάκια στα προϊόντα με μόνιμη έκπτωση άνω του 5% είναι χωρίς αντίκρισμα, λέει η Ομοσπονδία Καταναλωτών

Με επιδερμικές παρεμβάσεις και χωρίς να αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ακρίβειας στη ρίζα του συνεχίζει να κινείται η κυβέρνηση, κοροϊδεύοντας ουσιαστικά τους πολίτες, που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με νέες ανατιμήσεις στα ράφια.

Με αφορμή τη νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης, «Μόνιμη μείωση τιμής», το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας κάνει λόγο για άνευ ουσίας μέτρα, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση για τα ταμπελάκια στα προϊόντα με μόνιμη έκπτωση άνω του 5% είναι χωρίς αντίκρισμα. «Ποια εταιρία θα δεσμευτεί επί 8 μήνες να μειώσει τις τιμές του προϊόντος; Αντί να επιβάλει την αναγραφή των τιμών στο προϊόν και όχι στο ράφι, προσπαθεί με κοροϊδία να χρυσώσει το χάπι της ακρίβειας» σημειώνει η ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι οι τιμές θα πέσουν όταν γίνει έλεγχος στο χωράφι πριν το προϊόν φτάσει στο ράφι.

Χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ζήτησε τη στήριξη της Βιομηχανίας Τροφίμων στη νέα κυβερνητική πρωτοβουλία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων χαρακτήρισε την ακρίβεια ως ένα υπαρκτό πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια, λέγοντας ότι γι’ αυτό ζήτησε από την ελληνική βιομηχανία τροφίμων να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία για «Μόνιμη μείωση τιμής» σε σημαντικά καταναλωτικά προϊόντα. «Στόχος μας είναι να τονώσουμε τον ανταγωνισμό και να πετύχουμε προσιτές τιμές για τα νοικοκυριά, που τόσο το έχουν ανάγκη» σημείωσε ο κ. Σκρέκας. Ο ΣΕΒΤ διά του προέδρου του, Ιωάννη Γιώτη, επεσήμανε πως θα στηρίξει τη νέα πρωτοβουλία και εξέφρασε την πρόθεσή του να ενημερώσει περαιτέρω τα μέλη του.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, προμηθευτές και βιομηχανία θα ενημερώνουν μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης το υπουργείο για τις μειώσεις τιμών στις οποίες προτίθενται να προχωρήσουν. Στη συνέχεια θα γνωστοποιούν στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε ποιους κωδικούς θα προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών και θα δηλώνουν το ποσοστό, το οποίο πρέπει να είναι μεγαλύτερο του 5%. Επίσης, πρέπει να δεσμεύονται ότι αυτή η μείωση θα είναι μεγαλύτερη των έξι μηνών, προκειμένου να λάβουν την ειδική σήμανση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα