Η κυβέρνηση προανήγγειλε επίδομα για θέρμανση με ηλεκτρικό ρεύμα

Με διαφορετικό τρόπο θέρμανσης θα ζεσταίνονται κάθε χρόνο τα ελληνικά νοικοκυριά, με την κυβέρνηση να μπερδεύει τους καταναλωτές.

Πέρυσι, οπότε οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν στα ύψη, έπαιρναν μπόνους όσοι επέστρεφαν στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ τη φετινή χρονιά να ισχύει ακριβώς το αντίστροφο!

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προανήγγειλε τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και στο ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα είναι ένας από τους φθηνότερους τρόπους θέρμανσης τον φετινό χειμώνα. Για μια τετραμελή οικογένεια που μένει σε σπίτι 100 τετραγωνικών, η μέση αξία του πετρελαίου ανέρχεται στα 210 ευρώ τον μήνα, του φυσικού αερίου κοντά στα 145 ευρώ και του κλιματιστικού στα 150 ευρώ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των πολιτών τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται λεπτομερώς μέτρα στήριξης, που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από τον κ. Σκυλακάκη και την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρία Σδούκου. Οπως είπε, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Πρόσθεσε ότι αν από τη νέα χρονιά ξεφύγουν οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων, θα επανεξεταστεί νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα θα καλύπτει τις καταναλώσεις ρεύματος που θα γίνουν από τον Δεκέμβριο έως και τον Απρίλιο του 2024, και εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 100 ευρώ έως και 800 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτήν.

Τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι τα ίδια με εκείνα που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης σε όσους καταναλώνουν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και πέλετ. Βεβαίως, αυτή η εξαγγελία ανατρέπει στην πράξη όλο τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, η οποία είχε ανακοινώσει εδώ και μήνες ότι από την 1η Ιανουαρίου σταματούν τα οριζόντια μέτρα στήριξης και αλλάζει εντελώς ο τρόπος τιμολόγησης από τους παρόχους, με ταυτόχρονη επιστροφή της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιπλέον, οι εταιρίες προχώρησαν σε τεράστιες αυξήσεις για τον Νοέμβριο, αναγκάζοντας την κυβέρνηση με τη σειρά της να αυξήσει την κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς, οι οποίοι παρ’ όλα αυτά θα είναι αυξημένοι έως και κατά 93%.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα