Απίστευτη κοροϊδία με το «appodixi»!

Το φορο-μπόνους θα ισχύει μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, με τις καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις να μην έχουν αναδρομική ισχύ

Την απίστευτη κοροϊδία του κράτους βιώνουν όσοι καταναλωτές προχώρησαν σε καταγγελία για «μαϊμού» αποδείξεις μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ «appodixi». Το φορο-μπόνους για όσους αποκαλύπτουν «μαϊμού» αποδείξεις θα ενεργοποιηθεί μετά τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ετσι, θα μείνουν χωρίς τη χρηματική επιβράβευση που είχε εξαγγείλει το οικονομικό επιτελείο χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι έχουν κάνει έως τώρα περισσότερες από 140.000 επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες.

Η κοροϊδία δεν έχει τέλος, καθώς η εφαρμογή «appodixi» της ΑΑΔΕ έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και έναν χρόνο και το οικονομικό επιτελείο διαφήμιζε συνεχώς τα οφέλη της, ενώ εδώ και εβδομάδες διατυμπανίζει το κέρδος έως 3.000 ευρώ που μπορεί να αποκομίσει όποιος καταγγείλει μια παράνομη απόδειξη. Η κυβέρνηση, αντί να δώσει κίνητρα στους πολίτες να ζητούν απόδειξη για να μειωθεί η φοροδιαφυγή, έχει μετατρέψει τους καταναλωτές σε… κουκουλοφόρους που ψάχνουν τις «μαϊμού» αποδείξεις για να κερδίσουν λίγα χρήματα.

Οπως προβλέπει η σχετική διάταξη του νομοσχεδίου, αν διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος και επιβληθεί πρόστιμο για παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση στη λειτουργία των ΦΗΜ, ο καταγγέλλων λαμβάνει χρηματική επιβράβευση η οποία ανέρχεται στο 10πλάσιο της αξίας της συναλλαγής του εκδοθέντος στοιχείου λιανικής για το οποίο έγινε η καταγγελία, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, και κυμαίνεται από 100 έως 3.000 ευρώ.

Η χρηματική επιβράβευση ανέρχεται στο δεκαπλάσιο της αξίας της απόδειξης, δηλαδή για μια «μαϊμού» απόδειξη των 80 ευρώ το «μπόνους» που θα λάβει ο καταγγέλλων αγγίζει τα 160 ευρώ. Σε περίπτωση που η καταγγελία αφορά περισσότερα φορολογικά στοιχεία που εξέδωσε η ίδια οντότητα, η χρηματική επιβράβευση υπολογίζεται επί του εκδοθέντος φορολογικού στοιχείου με τη μεγαλύτερη αξία. Δηλαδή, αν ένας καταναλωτής λάβει δύο αποδείξεις -η μία των 100 ευρώ και η δεύτερη των 150 ευρώ-, το χρηματικό «μπόνους» θα είναι 300 ευρώ, δηλαδή το διπλάσιο της δεύτερης απόδειξης που είχε τη μεγαλύτερη αξία.

Το χρηματικό «μπόνους» που θα λάβουν οι φορολογούμενοι όταν καταγγείλουν μια «μαϊμού» απόδειξη είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο. Δεν δικαιούνται τη χρηματική επιβράβευση υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ασκούν ελεγκτικά καθήκοντα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα