Ρεύμα: Πρεμιέρα με φθηνότερα νέα τιμολόγια!

Μειώσεις για την πλειονότητα των καταναλωτών. Ο Σκυλακάκης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία, καθώς είναι σχετικά χαμηλή η χονδρική τιμή

Στα ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, όταν ήταν εν ισχύ η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς, είναι οι χρεώσεις που ανακοίνωσαν οι εννέα ιδιώτες πάροχοι ρεύματος για το ειδικό πράσινο τιμολόγιο. Η εξέλιξη οφείλεται εν πολλοίς στο γεγονός ότι έχει μειωθεί σημαντικά η χονδρική τιμή του ρεύματος, στα 102 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, να προσπαθεί να πιστωθεί το γεγονός.

Αναλυτικά, η ΔΕΗ ανακοίνωσε χρέωση στα 13,63 σεντς ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες τον μήνα. Για καταναλώσεις άνω των 500 κιλοβατώρων, η χρέωση είναι 14,59 σεντς ανά κιλοβατώρα. Για όσους πελάτες έχουν νυχτερινό τιμολόγιο, η χρέωση νύχτας είναι 11,15 σεντς ανά κιλοβατώρα, ενώ το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.

• Στην Protergia η χρέωση είναι στα 14,26 σεντς ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι 4 ευρώ.

• Στην ΗΡΩΝ η χρέωση είναι στα 14,05 σεντς ανά κιλοβατώρα. Το μηνιαίο πάγιο της εταιρίας είναι 5 ευρώ.

• Στην Elpedison η χρέωση είναι στα 17,06 σεντς ανά κιλοβατώρα. Το μηνιαίο πάγιο της εταιρίας είναι 5 ευρώ.

• Στη Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρία Ενέργειας η χρέωση είναι 14,26 σεντς ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι 5 ευρώ.

• Στην NRG η χρέωση είναι 14,1 σεντς ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι 5 ευρώ, πέφτοντας στα 3,5 ευρώ με την επιλογή e-bill και πάγιας εντολής.

• Στη ZeniΘ η χρέωση είναι 16,94 σεντς ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι 5 ευρώ.

• Στη Volton η χρέωση είναι 14,42 σεντς ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι 4,90 ευρώ.

• Στη Volterra η χρέωση είναι 14,39 σεντς ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι 4,50 ευρώ.

• Στην Ελίν η χρέωση είναι 14,038 σεντς ανά κιλοβατώρα, με πάγιο 5 ευρώ.

Κάθε 1η του μήνα

Να σημειωθεί πως η ΔΕΗ ανακοίνωσε και το πρόγραμμα ΔΕH myHome 4All, που ανήκει στα κίτρινα τιμολόγια, αλλά η τιμή του «κλειδώνει» κάθε 1η του μήνα. Συγκεκριμένα, η τελική τιμή προμήθειας διαμορφώνεται στα 0,12653 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις 500 κιλοβατώρες. Για τις 500 και πάνω η τιμή διαμορφώνεται στα 0,17133 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Σε σχέση με τη νυχτερινή χρέωση, αυτή είναι 0,10573 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πράσινο τιμολόγιο μετέπεσαν αυτόματα οι καταναλωτές που δεν δήλωσαν ρητά ότι προτιμούν κάποιο άλλο προϊόν. Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή προϊόν ή προμηθευτή, ανάλογα με το τι κρίνουν ως πιο συμφέρον. «Είναι καλύτερες οι τιμές στο ρεύμα σε σχέση με πέρυσι, που είχαμε την κρατική επιδότηση» υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης, «στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ αναρτώνται οι τιμές όλων των παρόχων για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών», ενώ σημείωσε ότι «αν υπάρξει πραγματική ανάγκη, η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο της επιδότησης». Οπως υπογράμμισε ο κ. Σκυλακάκης, «πλέον θα έχουμε κάθε μήνα τις τιμές των παρόχων, υπάρχει ανταγωνισμός και θα πρέπει και οι ακριβοί πάροχοι να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα». Τέλος, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση ξανασυζητά επιδοτήσεις, ο υπουργός υπογράμμισε πως «το έχουμε πει, ότι θα ξαναμπούμε σε αυτή τη λογική αν χρειαστεί, αλλά όχι “με το πρώτο φύσημα του ανέμου”».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα