Αλλαγές στα τιμολόγια προανήγγειλε ο Σκυλακάκης

Νέο μπάχαλο με τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος, τα οποία αρχίζουν να… γκριζάρουν μετά το νέο προϊόν που παρουσίασε η εταιρία Φυσικό Αέριο.

Ολο το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης προσπαθούσε να πείσει την κοινή γνώμη ότι με την καθιέρωση των τεσσάρων χρωμάτων οι καταναλωτές θα έχουν ξεκάθαρη άποψη για τις χρεώσεις και θα μπορούν να επιλέξουν πιο εύκολα τιμολόγια. Δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί ούτε μήνας εφαρμογής του νέου συστήματος και ο υπουργός προανήγγειλε αλλαγές, με αφορμή το πέμπτο τιμολόγιο, που παρέχεται εδώ και λίγες ημέρες από τη Φυσικό Αέριο.

Η εταιρία προσέφερε τιμή κιλοβατώρας στα 12,3 λεπτά του ευρώ, την οποία «κλείδωσε» για οκτώ μήνες, ενώ για τους υπόλοιπους τέσσερις μήνες έδωσε κυμαινόμενο επιτόκιο, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των υπόλοιπων παρόχων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και της ΡΑΑΕΥ, καθώς βάσει όσων ορίζει ο Κώδικας Προμήθειας τα σταθερά τιμολόγια θα πρέπει να έχουν διάρκεια 12 μήνες.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο κ. Σκυλακάκης θεωρεί θεμιτή τη νέα κατηγορία τιμολογίων, υποστηρίζοντας ότι θα λειτουργήσει υπέρ του ανταγωνισμού. Επισημαίνει ότι οι χρωματικές σημάνσεις θα πρέπει να ερμηνεύονται προς το συμφέρον του καταναλωτή, ότι τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα και ότι εάν κριθεί πως ο Κώδικας χρειάζεται αναθεώρηση, τότε αυτό και θα γίνει.

«Αν επιμείνει η ΡΑΕ, θα αλλάξει το πλαίσιο με υπουργική απόφαση. Στόχος είναι η δυνατότητα νέων πακέτων ανάμεσα στα χρώματα, με προϋπόθεση την απόλυτη διαφάνεια» σημείωσε ο υπουργός, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για νέες αλλαγές στα τιμολόγια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα