Επιστροφή ενοικίου μόνο για όσους το πληρώνουν μέσω τράπεζας

Μπλόκο στο μέτρο της επιστροφής ενοικίου σε όσους επιμένουν να το καταβάλλουν εκτός τραπέζης βάζει η κυβέρνηση, με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη να τονίζει, μιλώντας σε συνέδριο, πως η επιστροφή ενοικίου θα περνά μέσα από το τραπεζικό σύστημα. Συγκεκριμένα, για τους πολίτες η εξόφληση του ενοικίου με πληρωμή σε τράπεζα αποτελεί προαπαιτούμενο για την οικονομική τους ενίσχυση που αφορά τη στέγη.

Για τις επιχειρήσεις, η υποχρεωτική πληρωμή του ενοικίου της επαγγελματικής τους στέγης μέσα από τραπεζικό λογαριασμό (που ισχύει καθολικά σήμερα) αποτελεί επίσης προϋπόθεση για την έκπτωση του τιμολογίου από τις δαπάνες. Επίσης, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων η έκπτωση δαπανών του 5% (π.χ., κόστος ανακαίνισης) θα περνά με τον όρο της ψηφιακής πληρωμής.

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως θα υπάρξει ένα νέο πακέτο κινήτρων που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ προς τους ιδιοκτήτες, ώστε να διοχετεύσουν κλειστά ακίνητα στην αγορά. Παράλληλα, ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξει ένα «σοκ προσφοράς ακινήτων», ώστε να αποκλιμακωθούν οι τιμές. «Μέσω της ΕΤΑΔ, περίπου 36.000 ακίνητα θα πέσουν στην αγορά παράλληλα με τα ακίνητα των τραπεζών και των servicers» είπε ο υπουργός και εστίασε στην ανάγκη δημιουργίας ενός θεσμικού πλαισίου που θα αξιοποιεί τα ανενεργά κοινωφελή ιδρύματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}
Advertisement 2

Κορυφαίες Ειδήσεις