-Έχουν ζαλιστεί στην κυβέρνηση με την προοπτική ίδρυσης κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού και λένε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι. Τη μία την εμφανίζουν ως αριστερή ζαία επειδή έκανε δημόσιες εμφανίσεις με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη και Νίκο Φαραντούρη στις Βρυξέλλες. Την άλλη την εμφανίζουν ως ακροδεξιά επειδή σε μια συνέντευξή της στο διαδίκτυο μίλησε για το τρίπτυχο πατρίδα – θρησκεία – οικογένεια. Την παράλλη τη φαντάζονται ως πουλέν των συμφερόντων. Και non paper που υπογράφουν πρόθυμες πένες που την εμφανίζουν ως υποψήφια του συστήματος.
Το ενδιαφέρον είμαι ποιοι προθυμοποιούνται να υποστηρίξουν αυτά τα επιχειρήματα. Πουλέν των συμφερόντων αποκαλούν την Καρυστιανού κάποιοι που εργάζονταν στο παρελθόν σε τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος είχε ως μέτοχο την κατασκευαστική εταιρία που παρέλειψε να παραδώσει εγκαίρως στο Δημόσιο την τηλεδιοίκηση και να εκτελέσει τη σύμβαση 717; Δηλαδή κατηγορούν τα τέως πουλέν την Καρυστιανού για πουλέν; Είπαμε, αναφερόμαστε τώρα στην κυβέρνηση, να πιούμε και κάνα ποτηράκι παραπάνω στις γιορτές, αλλά να μη μας πειράξει και τόσο!
-Το αποκάλυψε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής σε συνέντευξή του στο Κρήτη TV αναφερόμενος στη λίστα των χρηματοδοτήσεων που κάνει το κρατικό ΕΚΚΟΜΕΔ για την παραγωγή ντοκιμαντέρ και σίριαλ τηλεοπτικών σταθμών: Οπως είπε ότι του ανέφεραν, το ΕΚΚΟΜΕΔ χρηματοδότησε με 6,5 εκατομμύρια ευρώ τον μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο! Μπορεί να είναι, άραγε, αλήθεια κάτι τέτοιο; Μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πιστέψουμε. Αλλά αν ισχύει, είναι θέμα.
-Διακινείται αυτές τις μέρες σε χριστουγεννιάτικα εορταστικά τραπέζια: ότι το ΠΑΣΟΚ θα μετείχε σε μία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού έπειτα από εκλογές που δεν θα έδιναν αυτοδυναμία, εάν δεχόταν η Νέα Δημοκρατία ως πρωθυπουργό κοινής αποδοχής τον Γιάννη Στουρνάρα. Το έχω ακούσει κι εγώ αυτό το σενάριο, αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε πλέον σε νέα φάση. Αλλα ονόματα παίζουν.
Από τη στήλη «Έγκυρες Πηγές» της «Δημοκρατίας»


