Στο «Σωτηρία» ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ευχαριστώ όλους εσάς τους ήρωες που σώζετε ζωές»

Δίπλα στους ιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Σωτηρία», νοσοκομείου αναφοράς για ασθενείς με κορονοϊό, βρέθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φορώντας προστατευτική μάσκα.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας με γιατρούς, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι χρέος μας να εξασφαλίζουμε ότι έχετε όλα τα μέσα που χρειάζεστε για να κάνετε σωστά τη δουλειά σας. Θέλω να σας χαιρετήσω και να σας ευχαριστήσω όλους εσάς τους ήρωες που σώζετε ζωές. Είμαι σίγουρος ότι ενωμένοι θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση».

Ο κ. Μητσοτάκης παρέστη στην παράδοση ενός φορτηγού με προστατευτικό υγειονομικό υλικό στους εργαζομένους στο νοσοκομείο, από δωρεά της ΔΕΗ. Μάλιστα, απευθυνόμενος στον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Στάθη, ανέφερε: «Είστε στην πρώτη γραμμή της μάχης και ανταποκρίνεστε με επάρκεια. Χρέος μας, να εξασφαλίζουμε ότι έχετε όλα τα μέσα που χρειάζεστε για να κάνετε σωστά τη δουλειά σας». Επανέλαβε δε πως «δεν δικαιολογείται όμως κανείς εφησυχασμός, έτσι ώστε να μπορέσουμε με το να μείνουμε σπίτι να προστατέψουμε πάνω απ’ όλα εσάς, για να μπορείτε κι εσείς να συνεχίσετε να κάνετε τη δουλειά σας, έτσι όπως την κάνετε».

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου. «Εχετε κάνει μια εξαιρετική δουλειά όλο τον τελευταίο μήνα. Και σας είμαστε πολύ υπόχρεοι, αλλά πιστεύω ότι είναι και αντικείμενο μιας σωστής προετοιμασίας, η οποία έχει γίνει, γιατί γνωρίζω ότι είχατε καταστρώσει τα σχετικά σχέδια εδώ και αρκετό καιρό» τόνισε.

Με δηλώσεις του, εξάλλου, στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της πρότασης Μόσιαλου να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση από κοινού στην αγορά αδειών ευρεσιτεχνίας (πατεντών) για νέα εμβόλια και τεστ ταχείας ανίχνευσης, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την ταχύτερη δυνατή διάδοση των μέσων καταπολέμησης του κορονoϊού. Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι τουλάχιστον 20 εμβόλια κατά του κορονοϊού αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή, πολλά από τα οποία επιδοτούνται από μεμονωμένες κυβερνήσεις ή φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός, μέσω twitter, κάλεσε τους πολίτες να απευθυνθούν στην τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στο 10306. «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πολλοί συμπολίτες μας μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστούν στήριξη. Εάν αισθανθείτε πως χρειάζεστε βοήθεια, μη διστάσετε να καλέσετε την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στο 10306. Μένουμε σπίτι, μένουμε υγιείς – σωματικά αλλά και ψυχικά» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης, παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο με τον ηθοποιό Θοδωρή Αθερίδη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα