Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε την κραυγή αγωνίας των γιατρών

Συνομιλία του πρωθυπουργού με τους εντατικολόγους, που ζήτησαν ουσιαστική ενίσχυση για τις ΜΕΘ

Με γιατρούς από τις Εντατικές των μεγαλύτερων νοσοκομείων της χώρας, που δίνουν μάχη αυτή την περίοδο να σώσουν ανθρώπινες ζωές, συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη και ευχαρίστησε τους εντατικολόγους Απόστολο Αρμαγανίδη από το «Αττικόν», Αναστασία Κοτανίδου από τον «Ευαγγελισμό», Αντωνία Κουτσούκου από τη «Σωτηρία», Ελένη Γκέκα από το ΑΧΕΠΑ και Μηλίτσα Μπιτζάνη από το «Γ. Παπανικολάου».

Η σύσκεψη δεν ήταν όμως απλώς εθιμοτυπική, αντιθέτως εξετάστηκαν οι κύριες ανάγκες που έχουν οι ΜΕΘ προκειμένου να προχωρήσει η ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τις υλικοτεχνικές υποδομές και το έμψυχο δυναμικό που απαιτείται για να αντεπεξέλθει σε κάθε πρόκληση, και πέραν του Covid-19.

Οι εντατικολόγοι σημείωσαν ότι στη χώρα μας ο αριθμός των ΜΕΘ είναι ο μισός του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπογράμμισαν την ανάγκη να θεσπιστούν εκπαιδευτικά προγράμματα για νοσηλευτές που θα υπηρετούν στις ΜΕΘ, αλλά και κίνητρα, ώστε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μην εγκαταλείπει τις μονάδες για άλλες κλινικές. «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον άλλα τόσα κρεβάτια εντατικής θεραπείας» ήταν η κραυγή αγωνίας των ιατρών.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σκοπός είναι να μείνει μια ουσιαστική παρακαταθήκη για να αντιμετωπιστεί η επόμενη κρίση, που διαβεβαίωσε ότι θα έρθει. Και τόνισε ότι δεν πρέπει ποτέ να φτάσουμε ξανά σε σημείο να ζητείται η παρέμβαση ενός πολιτικού για το ποιος πολίτης θα έχει πρόσβαση σε ένα κρεβάτι Εντατικής.

Σε ύστερο χρόνο, ο πρωθυπουργός συζήτησε -και πάλι μέσω τηλεδιάσκεψης- με τα στελέχη της εταιρίας Landis+Gyr την κατασκευή μιας νέας μονάδας στην Κόρινθο, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 170 νέων θέσεων εργασίας. Πρόκειται για επένδυση που επιλέχθηκε τελικά να γίνει στην Ελλάδα αντί της Ρουμανίας, όπως αρχικά σχεδίαζε η εταιρία. Επίσης, επισήμανε την προσήλωση της κυβέρνησης στην προσέλκυση επενδύσεων, ενώ οι επενδυτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη γρήγορη επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα