Ασύλληπτο λαϊκιστικό και χυδαίο παραλήρημα από τα φερέφωνα της Μέρκελ!

Πριν από λίγα χρόνια ήταν «οι τεμπέληδες Ελληνες» που… εποφθαλμιούσαν τα χρήματα των νοικοκυραίων Γερμανών. Και μέσα ενημέρωσης, όπως το κατάπτυστο «Focus», αλλά κυρίως η «Bild», σκύλευαν, σχεδόν καθημερινά, την αγωνία κάθε πολίτη της πατρίδας μας που πάλευε να επιβιώσει μέσα στο μνημονιακό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Τώρα, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει ρίξει βαριά τη σκιά του θανάτου -κυρίως- πάνω από τον φτωχό ευρωπαϊκό Νότο, είναι οι μαφιόζοι Ιταλοί που περιμένουν να βγάλουν χρήματα από την Ε.Ε. Το χυδαίο, βαθιά λαϊκιστικό αφήγημα του Βερολίνου επιχείρησε χθες να ριζώσει στο γερμανικό συλλογικό υποσυνείδητο ο Τύπος της χώρας, και δη η «Die Welt». Η εφημερίδα, τη στιγμή κατά την οποία η γερμανική κυβέρνηση επιμένει να λειτουργεί με τη λογική του μαστιγίου και να συμπεριφέρεται ως ο απόλυτος αφέντης της Ε.Ε., έγραφε χθες πως «η ιταλική Μαφία περιμένει τα λεφτά των Βρυξελλών»!

Το άρθρο, το οποίο ξεκάθαρα στόχευε στην προς όφελος της γερμανικής γραμμής εργαλειοποίηση -και- της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία, δεν υπάρχει πλέον στην ηλεκτρονική έκδοση της «Die Welt», εντούτοις ιταλικά μέσα ενημέρωσης τόνιζαν πως ο Γερμανός δημοσιογράφος Κρίστοφ Σιλτς ζητούσε από την Ευρώπη να μη συνδράμει την Ιταλία, με το επιχείρημα ότι «η Μαφία περιμένει τα χρήματα των Βρυξελλών».

Ο αρθρογράφος σχεδόν απαιτούσε από την Ανγκελα Μέρκελ να μην υποκύψει στο αίτημα της Ιταλίας για την έκδοση ευρωομολόγου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού, θέτοντας ταυτόχρονα ψευδοεπιχειρήματα, όπως ότι «η αλληλεγγύη είναι μια σημαντική παράμετρος στην Ευρώπη. Αλλά και η εθνική κυριαρχία των ψηφοφόρων είναι βασικό ζήτημα. Η αλληλεγγύη πρέπει να είναι γενναιόδωρη. Αλλά πρέπει να είναι χωρίς όρια και ελέγχους;».

Προφανώς ο Σιλτς απαίτησε μνημόνια αδιαφορώντας για το γεγονός πως ήδη η Ιταλία αλλά και άλλες χώρες του Νότου θρηνούν χιλιάδες νεκρούς από τον κορονοϊό. Δεν… ξέχασε να επισημάνει πως το ενδεχόμενο έκδοσης ενός ευρωομολόγου «θα συνιστούσε μια τεράστια απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ για τους Γερμανούς φορολογουμένους»!

Προφανώς το κατάπτυστο άρθρο προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάιο, ο οποίος τόνισε ότι «πρόκειται για ένα επαίσχυντο και απαράδεκτο δημοσίευμα», καλώντας τη γερμανική κυβέρνηση να πάρει αποστάσεις. Τα λόγια του δεν μάσησε, βέβαια, ούτε ο Ματέο Σαλβίνι.

«Ντροπή. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Να πλένετε το στόμα σας όταν μιλάτε για την Ιταλία. Έχετε πλουτίσει χάρη σε ένα νόμισμα και μια ένωση που είναι χρήσιμα μόνο για τη Γερμανία. Και τώρα θέλετε να ελέγχετε και να δίνετε μαθήματα. Καλύτερα μόνοι, ελεύθεροι και δυνατοί» δήλωσε ο επικεφαλής της Λέγκας. Την ίδια στιγμή, Ιταλοί πολιτικοί, βουλευτές και γερουσιαστές απαίτησαν από τη Μέρκελ να καταδικάσει το δημοσίευμα της «Die Welt» και να δείξει ότι η Γερμανία και η Ε.Ε. δεν αποδέχονται τέτοιου είδους απαράδεκτα στερεότυπα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα